hu en
2016. Szeptember 05. 10:20  -  Papp Brigitta   -   Fotó: vidi.hu
UTÁNPÓTLÁS
Kiütéssel győztek U17-eseink – utánpótlás hírek

Minden csapatunk elkezdte a bajnokságot, és ezen a hétvégén is remekeltek a vidisek.

Három legidősebb versenyző korosztályunk a Paks ellen lépett pályára hétvégén a bajnokság második fordulójában. Az U19-esek 2-1-re nyertek, találatainkat Mód Ádám és Lencsés Balázs lőtte. Az U17-esek elsöprő, 8-0-s győzelmet arattak, a gólok közül hármat Horváth Bálint, egyet-egyet Szabó Bálint, Varjas László, Major Martin, Lengyel Máté Barnabás és Szeibert Mihály lőtt. Az U16-osok is nyertek, Megyeri Márk duplájával és Ács Gergő Mátyás találatával 3-2-re múlták felül a Paks korosztályos csapatát. „Jó kezdés után átadtunk az irányítást az ellenfélnek, akik bátrabban játszottak és helyzeteket alakítottak ki. A bekapott gól felrázta a csapatot, és még az első félidőben sikerült egyenlíteni. A második félidőben átvettük az irányítást, majd szereztünk két gólt, de sok helyzetünk kimaradt. A második félidő végén sérülés miatt emberhátrányba kerültünk, de a csapat nem csak ebben a periódusban, hanem végig kiválóan teljesített küzdeni tudásban, a végeredmény megérdemelt volt” – összegezte a látottakat Thomas Sowunmi, az U16-os csapat vezetőedzője.

U15-ös és U14-es csapatunk Debrecenben kezdte a 2016-17-es bajnokságot. A 15 évesek remek mérkőzésen 3-1-es győzelmet arattak Hajdinger Raul Zoltán, Patkós Kevin és Urbán Krisztán góljaival. „Az első félidőben egységesen, bátran játszottunk, és bár ellenfelünk dominált, de csak a mi könnyelműségünk miatt került helyzetbe. Ennek ellenére mi háromszor is góllal fejeztük be akciónkat, így tetemes előnnyel kezdtük a második félidőt. A terv az volt, hogy kontrajátékra rendezkedünk be, ám nagyon pontatlanok voltunk az utolsó passzoknál, illetve a cseréink nehezen rázódtak bele az iramba, és kaptunk egy elkerülhető gólt. A védekezésünk ennek ellenére továbbra is stabil volt, ahogy az egész mérkőzés folyamán, ami végül is a siker kulcsa lett” – mondta el Vajda Gusztáv, az U15-ös csapat vezetőedzője.
Az U14-eseknek nem sikerült jól a bajnoki nyitány, 7-0-s vereséget szenvedtek a DVSC otthonában.

NB II-es női csapatunk is győzelemmel folytatta, a második fordulóban itthon a ZTE csapatát győzte le 7-1-re. Romanoczki Kármen, Trampler Kinga és Kovács Zsuzsa egyaránt két gólt lőtt, valamint Szabó Bernadett is eredményes volt.

Nem versenyző csapataink közül négyen is az FK Ausztria Wien korosztályos csapatainál vendégeskedtek múlt héten, és U13-as csapatunk 5-0-s győzelmet aratott az egyik legerősebb osztrák utánpótlás-bázis 13 évesei ellen. „Nagyon agresszív mérkőzés volt, amelyen csapatunk rendkívül szervezetten és agilisen futballozott. Végig motiváltan, az ellenfél kellemetlen harcmodorát felülmúlva játszottunk, és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Letámadásban és a gyors játékban is léptünk előre egy erős rivális ellen” – értékelte Bárdosi Balázs, az U13-asok vezetőedzője a mérkőzést. 

Másik három csapatunknak kevésbé sikerült jól az erőfelmérő, az U12-esek 6-1-re, az U11-esek 7-1-re, az U10-esek pedig 10-6-ra kaptak ki.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek