hu en
2016. Augusztus 29. 14:55  -  Papp Brigitta   -   Fotó: vidi.hu
UTÁNPÓTLÁS
Minden utánpótlás csapatunk pontot szerzett a bajnoki rajton

Két csapat kivételével elkezdte a 2016/2017-es szezont a Vidi utánpótlása.

Győzelemmel nyitott NB II-es női csapatunk a bajnokságban, a Balatonfüred FC ellen meggyőzően, 3-1-re nyertek a hölgyek. A gólokat Szabó Bernadett, Szehofner Viven és Császár Zsófia lőtte. „Jól sikerült a felkészülés öt hete, a játékosok nagy kedvvel vágtak bele, és erre a bajnokságra már Csrepka Tamás kollégámmal együtt készítettük fel a női csapatot. Már a szezonnyitó mérkőzésen is több fiatal játékos mutatkozott be, és az új igazolásunk, Romanoczki Kármen is nagyon sokat hozzátett a játékhoz. Elégedett vagyok az újonc, Balatonfüred elleni találkozón látottakkal, magabiztosan győztük, bár van még javítanivalónk elsősorban a helyzetkihasználásban, hiszen, ha egy kicsit koncentráltabbak vagyunk, nagyobb arányban is győzhettünk volna.” – értékelt Horváth Gábor, az NB II-es női csapat vezetőedzője.

A Zalaegerszeg ellen elkezdte a 2016-17-es bajnoki évet három legidősebb versenyző korosztályunk is. Az U19-esek itthon Lencsés Balázs góljával 1-1-es döntetlent játszottak, a Vidi U17-esei pedig 3-1-es győzelmet arattak. Találataink közül kettőt Varjas László, egyet Szabó Bálint szerzett. U16-os csapatunk ugyancsak győzelemmel nyitotta a szezont, 4-2-re verték meg a Zalaegerszeget. Góljainak Dunai Zénó, Fellner Krisztofer, Balla Patrik és Megyeri Márk lőtte „Bár gyorsan vezetéshez jutottunk, ennek ellenére továbbra is éreztem a játékosokon, hogy izgulnak. Örülök neki, hogy a két ellenünk megítélt büntető ellenére sem tört meg a csapat lendülete, és a második félidőben is megtartottuk a fölényünket, sok helyzetet dolgoztak ki a srácok, bár sok ki is maradt. Összességben megérdemelt győzelmet szereztünk.” – foglalta össze a látottakat Thomas Sowunmi, az U16-os csapat vezetőedzője.

U12-es csapatunk a Future Cup Budapest 2016 nemzetközi kupán vett részt a hétvégén, ahol a szombati mérkőzésnapon az APTM, az SK Slovan Bratislava, az AC Sparta Praha, az FCZ Brno és az FCZ Brno korosztályos csapatai ellen lépett pályára. Három győzelmének és két vereségének köszönhetően másnap az aranyágon folytathatták a Vidi 12 évesei a küzdelmeket a Besiktas, az FCZ Brno, az FC Bate Borisov, a Szombathely Haladás és az FTC mellett. Vasárnap végül a Ferencváros, a Brno és a Szombathelyi Haladás elleni győzelemmel, illetve a Besiktas és a Borisov elleni vereséggel az 5. helyen zárt a Vidi a 18 induló csapat között.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek