hu en
2016. Augusztus 06. 08:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: gyirmotfc.hu
ELLENFÉL-LES
Az abszolút élvonalbeli újonc Gyirmót FC Győr otthonába látogatunk

Urbányi István csapata továbbra is az első NB I-es győzelmére hajt.

A kisebbik győri csapat már hosszú évek óta kopogtat az élvonal ajtaján, de 2016-ig sosem sikerült kiharcolnia az élvonalbeli tagságot. Az előző szezonban aztán meggyőző fölénnyel nyerték meg a másodosztályú bajnokságot, 8 pontot verve az ezüstérmes Mezőkövesdre.

Nyáron sokak meglepetésére elváltak a bajnokcsapat és a vezetőedző, Bene Ferenc útjai, a kispadra Urbányi Istvánt nevezte ki a klubvezetés. A játékoskeretben komolyabb változások nem történtek a nyáron, a csapat gerincét az NB II-es bajnok együttes adja.

Több egykori Vidi-játékos nevével is találkozhatunk, miközben a győriek keretét böngésszük. A kapuban rögtön ott van Sebők Zsolt, aki tíz évvel ezelőtt, 2006-ban Magyar Kupát nyert a Vidivel. A mezőnyjátékosok közül Présinger Ádám, Szekeres Adrián és Máté János is szerepelt a Vidiben, utóbbi támadó még NB II-es gólkirályi címet is szerzett az akkor még a másodosztályban szereplő Vidi II labdarúgójaként.

Simon Attila személyében NB I-es gólkirály is található a Gyirmót együttesében, de szintén a győrieket erősíti a Vidi középpályásának, Simon Ádámnak az ikertestvére, Simon András is.

Vasárnapi ellenfelünk két döntetlennel kezdte a szezont, a Mezőkövesd otthonában 2-2-t játszottak, míg az MTK ellen, hazai környezetben 0-0 lett a végeredmény. Legutóbb viszont sima, 4-0-ás vereséget szenvedtek Debrecenben.

Bajnoki mérkőzésen még sosem játszottunk a Gyirmót ellen, azonban a Magyar Kupában és a Ligakupában már megmérkőztünk velük. A 2006/2007-es idényben, vagyis a Magyar Kupa címvédőjeként az MK. 4. fordulójában játszottunk a Gyirmót vendégeként. A mérkőzésen 3-3-as döntetlen született, végül hosszabbítás után, nagy meglepetésre, a hazaiak 5-4-re nyerni tudtak ellenünk.

A 2011/2012-es idényben a Ligakupa C csoportjában kerültünk össze a Gyirmóttal, Székesfehérváron és Győrben is 4-2-re nyertünk. Érdekesség, hogy mindkét mérkőzésen két-két Vidi-játékos tudott duplázni - a hazai összecsapáson Nikolics és Alves, idegenben pedig Nikolics és Vasziljevics lőtt két-két gólt.

A két csapat első, történelmi NB I-es találkozójára vasárnap 18 órakor, Gyirmóton kerül sor!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek