hu en
2015. Október 07. 12:58  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
INTERJÚ
Horváth Ferenc: "Teljesült egy álmom, és segíthetek a Vidinek"

Csapatunk új vezetőedzője beszélt fehérvári kötődéséről, legfontosabb feladatairól és üzent a szurkolóknak is.

Egy 2011-es, vidi.hu-nak adott interjúban azt mondta, nagy álma, hogy egyszer a Vidi edzője legyen. Most megvalósult, hogy érzi magát?

Akárhol dolgoztam, sosem tagadtam meg, hogy mennyi mindent köszönhetek Fehérvárnak. Óriási megtiszteltetés, hogy itt vezetőedző lehetek. A profi pályafutásom a Vidinél indult 1991-ben, mondhatjuk azt is, hogy gyerekből férfivá is itt értem, hiszen 18 évesen kerültem a klubhoz és 5 szezont húztam le. Mindig erős kötődésem volt a Vidihez, később még kétszer visszatértem és Magyar Kupát, valamint Ligakupát is nyertem a csapattal. Természetes volt, hogy ha edző leszek, egyszer itt szeretnék dolgozni. 

Még csak egy edzésen van túl, de nyilván tisztában van a játékosok kvalitásaival. Mi a legfontosabb feladat a következő napokban?

Nagyon jó játékosok alkotják a Vidi keretét egyénileg, a legfontosabb feladat, hogy ezekből a játékosokból egy nagyon jól funkcionáló csapatot kovácsoljunk. Egy irányba kell húznunk, az a feladatunk, hogy a Vidi minél sikeresebben szerepeljen. 

Nem arról híres, hogy bunkerfocit játszanak a csapatai, Fehérváron pedig a minőség is adott ahhoz, hogy a meccseken domináljon a gárda. Milyen lesz a Horvát Ferenc-féle Vidi?

Mivel magam is támadó voltam, értelemszerűen a támadófoci áll hozzám közel. Az elsődleges cél általában, hogy ne kapjanak ki a csapatok, de én azt vallom, hogy óriási különbség van aközött, hogy valaki nem akar kikapni vagy egy meccset meg akar nyerni. Nekem az utóbbi a célom minden alkalommal.

Kovács Zoltán sportigazgatóval nagyon régóta ismerik egymást. Milyen lesz együtt dolgozni?

Csapattársak voltunk Újpesten és a válogatottnál is, ráadásul hasonló elveket vallunk Zolival a futballról és a pályán kívül is jóban vagyunk. Mindketten vártuk azt a lehetőséget, hogy egymással dolgozhassunk, remélem, sikeres lesz ez az együttműködés.

Mit üzen a fehérvári szurkolóknak, akik közül rengetegen követték a pályafutását, és akik többsége pozitívan áll a kinevezéséhez?

Mindent meg fogok tenni, hogy a csapat úgy szerepeljen, ahogy az itt elvárható. Azt mindenkinek tudnia kell, hogy ez egy speciális, 7 hónapos szerződés, se több, se kevesebb. Egyrészt nekem teljesül egy álmom, másrészt segíthetek a klubnak. Nem minden edző vállalta volna ezt a helyzetet, én viszont örömmel tettem a fentebb mondottak miatt. Azt megígérhetem, hogy ebben a 7 hónapban éjjel-nappal azért fogok dolgozni, hogy a csapat elérje a céljait.

Az edzőválasztás hátteréről hosszabb interjút adott honlapunknak a Videoton FC tulajdonosa, Garancsi István, amit ide kattintva olvashat el!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek