hu en
2015. Június 02. 11:26  -  Acsai N. Ferenc   -   Digi Sport   -   Fotó: vidi.hu
OTP BANK LIGA
12 résztvevővel indul az NB I, rájátszás helyett 3 kört játszanak a csapatok

Az MLSZ a dán modell szerinti lebonyolítás mellett döntött.

A Magyar Labdarúgó Szövetség ülésén döntöttek arról, hogy az NB I következő szezonja tizenkét csapattal indul el, rájátszás nem lesz, helyette a dán modellt alkalmazzák, vagyis három kört játszanak az együttesek.

"Az alsó- és felsőházra bontás ellen az szólt, hogy az alsóház egyes mérkőzései, különösen a 7-8-9. helyezettek összecsapásai tét nélküliek, unalmasak lehettek volna, ha esetleg már eldőlt a kiesés kérdése, és ezek a csapatok lejjebb és feljebb sem kerülhettek volna. Igazán téttel akkor bírhat a harmadik kör, ha ezt a különbséget nem hozzuk meg. Emellett nincsen akkora különbség a csapatok között, ami ezt a különbségtételt indokolta volna. Végül az elnökség és az NB I-es bizottság is a három teljes körös lebonyolítást támogatta. Kérdés ilyenkor az, hogy mi van a harmadik körben. Szerencsére erre vannak jó nemzetközi példák, mi pedig a dán modellt vesszük át. A harmadik körben mindenkinek 6 hazai és 5 idegenbeli meccse lesz, vagy fordítva, az pedig, hogy kinek hogyan alakul ez, az előző bajnokság eredményeitől függ. Az 1-6. helyezettek hatszor játszanak otthon, a 7-12. helyezettek pedig ötször" nyilatkozta Török Gábor, az MLSZ elnökségi tagja a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek