hu en
2015. Május 03. 20:30  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
STATISZTIKA
Története során másodszor BAJNOK A VIDI!

A Ferencváros pécsi döntetlenje után csapatunk behozhatatlan előnnyel vezeti a tabellát. Nézzük, hogy alakult 2014 nyara óta a második aranyév!

Fordulóról fordulóra

A Vidi rögtön egy klubrekordot jelentő sorozattal, 10 győzelemmel kezdte a szezont. Sorrendben a Lombard Pápa (o), a Dunaújváros (o), a Győr (o), a Nyíregyháza (i), az MTK (o), a Puskás Akadémia (o), az Újpest (o), a Haladás (i), a Diósgyőr (o) és Pécs (i) csapatai ellen nyertünk, ezeken a meccseken 27 gólt rúgtunk és mindössze 3-at kaptunk. A DVSC győzni tudott Sóstón a 11. fordulóban, azóta azonban senki nem nyert ellenünk, azaz 15 forduló óta megint veretlen a Vidi. 

A Loki elleni őszi vereség után legyőztük a Paksot (o) és a Honvédot (o), majd ikszeltünk a Kecskeméttel (i) és a Fradival (o). A tavaszról előrehozott két forduló fölényes győzelmeket hozott, a Pápát 5-0-ra (i), a Dunaújvárost 4-1-re vertük (i) és 8 pontos előnnyel telelhettünk az MTK és 12 pontos előnnyel a DVTK előtt.

A tavaszt egy győri döntetlennel kezdtük, majd hazai pályán legyőztük a Nyíregyházát, idegenben pedig az MTK-t. A Puskás Akadémia elleni 0-0 óta pedig mostanáig ötször nyertünk, Újpesten, otthon a Haladás ellen, Diósgyőrben, Sóstón a Pécs ellen, majd legutóbb Debrecenben.

Egyéni mutatók

Csapatunk legeredményesebb játékosa a bajnokságban Nikolics Nemanja, aki eddig 24 mérkőzésen 21-szer talált be. Őt Feczesin Róbert követi 16 találkozón szerzett 7 góljával, majd két 6 gólos, Gyurcsó Ádám és Filipe Oliveira következnek. Nem mehetünk el szó nélkül a gólpasszok mellett sem: Gyurcsó Ádám ugyanis 19-et osztott ki 25 mérkőzésen, ami fantasztikus mutató!

Végjáték

Miután a tabellán második Ferencváros a 26. fordulóban nem tudott győzni Pécsen, a zöldek és a Vidi között 13 pontos lett a különbség, négy forduló alatt azonban csak 12-t lehet összesen gyűjteni, vagyis az utolsó körök eredményeitől függetlenül megnyerte csapatunk a 2014-2015-ös pontvadászatot!

Klubrekord

Már 26 forduló alatt klubrekordot jelentő 67 pontot gyűjtöttünk, 62 gólt rúgtunk és 10-et kaptunk. A következő fordulókban pedig még arra is van esélye csapatunknak, hogy megdöntse a Debrecen abszolút rekordját. A Loki 2012-ben 74 ponttal lett bajnok, eddig ez a legtöbb, amit Magyarországon valaha szereztek egy szezonban.

CÍMKÉK
statisztika
Hírek
Átlagban több mint három gól születik a Kecskemét elleni bajnokijainkon ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK @ 2015. Május 23.

Igaz, általában idegenben játszunk a lila-fehérekkel gólgazdag meccseket, de talán ezúttal hazai pályán is megnyitjuk a gólcsapot.

A negyedik forduló után már nem engedte át az első helyet a Vidi STATISZTIKA @ 2015. Május 04.

A 2014-2015-ös szezon eddig eltelt 26 játéknapjából mindössze kétszer - az első és a harmadik forduló után - fordult elő, hogy ne csapatunk vezesse a tabellát. Akkor is csak gólarány miatt.

Gyurcsó Ádám Európa négy legjobb kiszolgálója közt RÓLUNK ÍRTÁK @ 2015. Április 24.

Az átigazolásokkal és statisztikákkal foglalkozó transfermarkt.de oldal számon tartja a 2014-15-ös futballidény legjobb gólszerzőit és gólpasszkirályait. A Videoton FC szélsője utóbbi listán negyedik.

2011-ben a jelenlegi pontszámunkkal bajnok lett a Vidi ÉRDEKESSÉG @ 2015. Április 24.

Klubunk történetének első bajnoki címéhez 61 pontra volt szükség. Ennyit, a jelenlegi idényben már most, hat fordulóval a vége előtt begyűjtött a csapat. 

A Vidi történetének egyik legjobb félidejét láthattuk vasárnap ÉRDEKESSÉG @ 2015. Április 14.

A klub 1968-as feljutása óta nem produkált ennél gólerősebb félidőt, a Haladás ellen hat gólig jutottunk a második játékrészben. Ennél többet tehát nem, ennyit azonban már lőtt a Vidi az elmúlt 47 évben. Múltidézés.

Hetvenegyedik alkalommal találkozunk a Haladással az élvonalban STATISZTIKA, ÉRDEKESSÉGEK @ 2015. Április 09.

A vasárnapi találkozón 37. sikeréért küzdhet a Vidi. 17 évvel ezelőtt ebben a párosításban született a magyar labdarúgás egyik legfurcsább gólja.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek