hu en
2013. Szeptember 19. 15:17  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
EXKLUZÍV
Stopira: "Folytatni szeretnénk jó sorozatunkat hazai pályán"

Stopira szerint tanulni kell a DVSC elleni hibákból, ugyanakkor az a meccs már a múlt része, és előre kell tekinteni.

"Az elsődleges célunk szombaton este az lesz, hogy itthon tartsuk a 3 pontot. A Debrecen elleni meccs már a múlt része. Természetesen a hibáinkat ki kell elemezni, és azokból tanulnunk kell. Most azonban előre kell tekintenünk, és az előttünk álló feladatra kell koncentrálnunk. Hazai pályán eddig 100 százalékosak vagyunk ebben a bajnokságban, ezt a jó sorozatunkat szeretnénk folytatni. A debreceni vereség szerencsére nem okozott törést a csapategységünkben, továbbra is ugyanolyan elszántak és sikerre éhesek vagyunk, mint eddig is" - nyilatkozta honlapunknak Stopira.

     
 

Stopira egy kacifántos ügy miatt maradt le a jövő évi világbajnokságról nemzeti csapatával.

A Zöld-foki Köztársaság válogatottját Fernando Varela jogosulatlan szerepeltetése miatt büntette meg a FIFA. A Steaua Bucuresti játékosa négymeccses eltiltást kapott, miután március 23-án kiállították az Egyenlítői-Guinea ellen 4–3-ra elveszített vb-selejtezőn. Varela azonban csak két meccset töltött le az eltiltásából, s a Tunézia elleni találkozón már pályára lépett. Ráadásul nem véletlenül. Az Egyenlítői-Guinea elleni vb-selejtező három pontját, 3–0-ás gólkülönbséggel a Zöld-foki Köztársaság válogatottja kapta meg, mert Egyenlítői-Guineánál Emilio Nsue jogosulatlanul szerepelt. Ezt követően a zöld-fokiak nyilván azt hitték, hogy mivel „játék nélkül” odaítélték nekik a három pontot, akkor Varela piros lapját sem kell figyelembe venniük. Ez azonban nem így van, a FIFA az eltiltást nem törölte, így Varela jogosulatlanul szerepelt Tunézia ellen - ezt a meccset egyébként 2-0-ra nyerte meg Stopira nemzeti csapata - ezért Tunézia megóvta a találkozót, a FIFA pedig nekik adott igazat, végül Tunézia ezzel megelőzte Zöld-foki Köztársaságot, és így Stopiráék már biztos, hogy nem juthatnak ki a 2014-es vb-re.

 
     

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek