hu en
2013. Február 06. 20:30  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: Fourfourtwo.hu/Takács József
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Gyurcsó is pályára lépett a válogatott első idei meccsén

A magyar válogatott 1-1-re végzett Fehéroroszország ellen. Gyurcsó Ádám a 83. percben állt be, Szolnoki Roland bemutatkozására még várnunk kell.

     
 

Felkészülési mérkőzés, Belek (Törökország)

Fehéroroszország - Magyarország 1-1 (0-1)

Fehéroroszország: Veremko – Martinovics, Verhovcov, Filpenko, Bordacsev – Kiszljak (Hacsaturjan, 78.), Dragun (Volodko, 54.), Putyilo, Renan Bressan – Trubilo (Balanovics, a szünetben), Rogyionov (Hvascsinszkij, 78.)

Magyarország: Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Mészáros N. (Böde, 65.), Kádár – Pintér Á., Hajnal – Koman (Koltai, a szünetben), Szabics (Gyurcsó, 83.), Dzsudzsák – Rudolf (Elek Á., a szünetben)

Gólszerző: Volodko (58'), illetve Szabics (32')

 
     

Egervári Sándor az utolsó pillanatban is változtatott tervezett kezdőcsapatán, Szalai Ádám kisebb sérülése miatt mégsem tudta vállalni a játékot, helyette Rudolf Gergely lépett pályára. Az első helyzet a mieink előtt adódott, Koman Vladimir lövése azonban célt tévesztett. A folytatásban nyílt volt a meccs, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, mi voltunk a kezdeményezőbbek, a fehéroroszok főleg kontrákból próbálkoztak.

Rudolf aktív volt az ellenfél kapuja előtt, és a 32. percben az ő okos átlépős csele is kellett a magyar gólhoz, Dzsudzsák labdáját hagyta ott Szabicsnak, aki 18 méterről a jobb sarokba lőtt. A fehéroroszok bátrabban kezdtek játszani, és a második félidő elején át is vették az irányítást, majd az 58. percben megszerezték az egyenlítő találatot (ekkor már Elek Ákos és Koltai Tamás is a pályán volt, a szünetben Koman és Rudolf helyére álltak be). A négy perccel korábban beállt Volodko kapott jó labdát, és 17 méterről Bogdán Ádám mellett a jobb sarokba lőtt.

A gól után Egervári Sándor szerkezetet váltott, Mészáros Norbert helyére az első válogatott meccsén pályára lépő Böde Dánielt jött be. Az utolsó bő 20 percben a magyar válogatott játszott valamivel veszélyesebben, Hajnal Tamás, Böde és a hajrára beálló Gyurcsó Ádám is góllal kecsegtető helyzetbe került, de kimaradtak a lehetőségek. Az eredmény nem változott, 1-1-es döntetlennel zárult az összecsapás.

"Jobban játszottunk ellenfelünknél, megérdemeltük volna a győzelmet, ám az egyetlen kihagyásunkat góllal büntették a fehéroroszok, így végül döntetlen lett a vége. Bár csak a mérkőzés végén léptem pályára, úgy érzem, sikerült hozzátennem a csapat játékához. A 84. percben volt egy helyzetem is, Hajnal Tamás belöbbölt labdáját fejeltem kapura, de védett a kapus. Nem láttam, hogy van-e mögöttem védő, ezért nem vettem át a labdát, hanem egyből próbálkoztam, sajnos nem sikerült a hálóba találnom" - értékelte a meccset a vidi.hu-nak Gyurcsó Ádám.

Pályára ugyan nem lépett, de így is meghatározó élményekkel gazdagodott az elmúlt napokban klubunk másik játékosa, Szolnoki Roland.

"Annak ellenére, hogy végül nem álltam be, nagy élmény volt a mérkőzés, a mi akaratunk érvényesült, helyzeteink is voltak, nyerhettünk volna. A meccset megelőző időszakot is csak pozitívan tudom értékelni, nagyon kedvesen fogadtak a társak, a tapasztaltabb játékosok sokat segítettek, gondolok itt elsősorban Szabics Imrére vagy Vanczák Vilmosra" - mondta a lefújás után honlapunknak Szoszó.

(Forrás: mlsz.hu, fotó: Takács József/Fourfourtwo.hu)

CÍMKÉK
válogatott tudósítás Szolnoki Roland Gyurcsó Ádám
Hírek
Játékosaink megérkeztek a válogatott edzőtáborába VÁLOGATOTT @ 2014. Február 03.

Juhász Roland, Sándor György, Gyurcsó Ádám és Kovács István hétfő délután csatlakoztak a kerethez Törökországban, este pedig már edzettek is.

Gyurcsó Ádám: "A felkészülés jelenlegi szakaszában a terhelésen van a hangsúly, ezzel együtt azt mondhatom, hogy jól játszottunk" INTERJÚ @ 2014. Január 23.

Fiatal támadónk - aki pazar gólpasszt adott a Lokomotiv Plovdiv elleni felkészülési mérkőzésen - azt is elárulta, inkább most kapjunk peches gólokat semmint tavasszal.

Szolnoki: "Kezdek erőnlétileg jó állapotba kerülni, de azért még lesz bőven munka" INTERJÚ @ 2014. Január 19.

Fiatal védőnktől azt is megkérdeztük, mire számít vasárnap a HNK Rijeka ellen.

Gyurcsó: "Jólesett, hogy meghívtak a válogatottba" 2014. Január 08.

Középpályásunk azt is elárulta, jó hangulatú volt az összetartás, és célravezetőek lehetnek az új szövetségi kapitány elképzelései.

Szolnoki elindult a válogatottal Törökországba INTERJÚ @ 2013. Február 04.

Védőnk reméli, hogy lehetőséget kap a Fehéroroszország elleni szerdai felkészülési mérkőzésen, abban pedig biztos, hogy sokat segít majd a beilleszkedésben Gyurcsó Ádám jelenléte.

Válogatott meccsek, felkészülés és ZTE elleni visszavágó a programban HETI BEHARANGOZÓ @ 2013. Február 04.

Szolnoki bemutatkozhat a felnőtt válogatottban, szombaton továbbléphetünk a Magyar Kupában, vasárnap pedig Törökországba utazunk edzőtáborba.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek