hu en
2013. Január 17. 21:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDI - EL PALO 17-0 (6-0)
Végig nagyon komolyan vettük a mérkőzést

A második félidőben csereként beálló Nikolics öt gólt szerzett, de szintén betalált a fiatal Kleinheisler.

Csütörtök délután lejátszotta csapatunk első spanyolországi felkészülési mérkőzését, a Tercera Divisionban (magyarul harmadosztályban) szereplő El Palo ellen. Spanyolországban ez a negyedik legerősebb osztály, hiszen a Primera Division és a Segunda Division után még van egy Segunda Division B is, melyet követ a Tercera Division, vagyis a harmadosztály.

A kezdőcsapatban kapott helyet a mindössze 17 éves Zsótér Donát, aki egyáltalán nem volt megilletődve, sőt több nagyon szép megmozdulása volt, és bizony a gólszerzéshez is közel járt, azonban a 34. percben leadott lövése a kapufán csattant. Több sikerrel járt a gólszerzés tekintetében Oliveira, aki a 8. percben egy szép góllal szerezte meg a vezetést, majd jöttek sorban az újabb helyzetek és a gólok is. A 14. percben Torghelle parádésan készítette le a labdát Mitrovicsnak, aki 16 méterről, kapásból, ballal a jobb alsóba lőtte a játékszert. A 20. percben Haraszti használta ki a spanyol kapus hibáját, aki Oliveira szögletét követően számította ki nagyon rosszul a labda ívét, fiatal középpályásunk pedig közelről lőhetett az üres kapuba. A 29. percben ismét Torghelle volt az előkészítő, csatárunk 100 százalékos helyzetben is leadta a labdát az üresen érkező Oliveirának, aki közelről az üres kapuba lőtt.  A 33. percben Zsótér harcolt ki a 16-os sarkánál egy szabadrúgást, amit Mitrovics értékesített. Négy perccel később megszerezhette volna Mitrovics a harmadik gólját is, azonban büntetőjét védte a spanyolok kapusa. Hét perccel később újabb büntetőt lőhettünk, ezúttal Torghelle állt a labda mögé, és biztosan helyezte azt a kapu bal sarkába. A félidőben tehát 6-0-s eredménnyel vonulhattak a csapatok az öltözőkbe.

A második játékrészben csak Zsótér, Uros Nikolics és Tujvel maradt az első félidei csapatból a pályán, a játék képe azonban semmit sem változott, sőt még sűrűbben potyogtak a Vidi-gólok. Uros Nikolics nyitotta a sort, majd Nemanja következett. Csatárunk parádés formában futballozott, 45 perc alatt szerzett öt gólt. A csereként pályára lépő Paraiba kétszer is eredményes volt, de feliratkozott a gólszerzők közé Kovács, Gyurcsó és az NB I-es csapatban az első mérkőzését játszó Kleinheisler is.

Ahogy azt a meccs előtt Joan Carrillo is elmondta, ezen a találkozón még nem az eredmény számít. Nem is szabad messzemenő következtetést levonni a 17-0-s végeredményből, azt azonban jó volt látni, hogy csapatunk az utolsó pillanatig nagyon komolyan vette a találkozót, a játékosok nem flegmázták el a ziccereket, minden támadásból gólt akartak szerezni.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek