hu en
2012. Március 21. 19:06  -  Wéninger Ákos
Egy gól döntött a Szuperrangadón

Hiába játszottunk a mérkőzés nagy részében jobban ellenfelünknél, a győztes gólt a DVSC szerezte.

Videoton FC - DVSC 0-1 (0-0)
Sóstói Stadion: 8120 néző
Játékvezető: Iványi Zoltán Asszisztensek: Ring György, Albert István
Videoton FC: Bozsovics - Oliveira, Vinícius, Caneira, Szolnoki - Tóth, Mitrovics (Kovács 65') - Gyurcsó (Torghelle 65'), Sándor (Perics 85'), Walter Lee - Nikolics
DVSC: Novakovic - Nagy, Simac, Mészáros, Korhut, Yannick (Ramos 81'), Varga, Selim (Nikolic 90'), Szakály, Bódi (Rezes 61'), Coulibaly
Gólszerző: Coulibaly (64')
Sárga lap: Gyurcsó (3'), Oliveira (13'), Tóth (28'), Novakovic (31'), Nagy (47'), Korhut (56'), Coulibaly (58'), Torghelle (68'), Szakály (78')

 

Március 21. a Down-szindróma Világnapja.
Székesfehérvár egy tematikus hét megszervezésével kapcsolódik a rendezvénysorozathoz, melynek keretében tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekek, fiatalok speciális intézményei mutatkoznak be az esélyegyenlőség és az inklúzió jegyében. A program első elemeként a székesfehérvári Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai kísérték be a csapatokat. A 21 fehér lufi együttes elengedése jelképezte közös világunkat, amelyben legfőbb érték az ember, és nem fogyatékos egyaránt.

A találkozót tömött lelátók előtt játszotta a két csapat, szurkolóink pedig a Szuperrangadón vehették először kézbe klubunk hivatalos tavaszi kiadványát. Az első félidőben a nagy erejű szél minket támogatott, ennek megfelelően jobban kezdtük a mérkőzést, az első percekben két veszélyes szögletet is elvégeztünk. Először Nikolics fejese akadt el egy védőben, néhány perccel később Caneira pörgetett az ötös sarkáról alig kapu mellé. Az első játékrész legnagyobb helyzetére 24 percet kellett várnunk, ekkor Nikolics gólba tartó fejesét védte hatalmas bravúrral Novakovic. Ezt követően szabadrúgásból veszélyeztetett mindkét csapat, majd a 45. percben Tóth ugratta ki szenzációsan Nikolicsot, a vendégek kapusa azonban jó ütemben futott ki a kapujából, és tisztázni tudott csatárunk elől.

A második félidőt is mi kezdtük jobban, azonban mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani. Ráadásul Kondás Elemér taktikát változtatott, miután a második 45 percben a DVSC-t támogatta a szél. A vendégek feljebb tolták a védelmüket, és agresszívan letámadtak. Egy ilyen szituációt követően a 64. percben - kissé váratlanul - megszerezték a vezetést a piros-fehérek Coulibaly góljával. (0-1)

A találat láthatóan megfogta csapatunkat, kis időnek el kellett telnie, hogy talpra álljunk. Az utolsó negyedórát hiába nyomtuk meg, hiába alakítottunk ki több helyzetet is a DVSC kapuja előtt, újabb gól már nem született a mérkőzésen, így a DVSC elvitte mindhárom bajnoki pontot a Sóstói Stadionból.

Jövő héten újabb két mérkőzés vár csapatunkra. Szerdán 17 órakor a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését játsszuk az MTK otthonában, majd szombaton Pécsre látogatunk a bajnokságban, ahol szintén 17 órakor lépünk pályára.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek