hu en
2011. Június 13. 08:19  -  Németh Zoltán
Hat gól hat pontot ért Sopronban

Az U13 4-0-ra, az U15 2-0-ra nyert a hűség városában, utánpótlásunk így győzelmekkel fejezte be a 2010/2011-s szezont.

SC Soporon U13 - Videoton FC U13 0-4 (0-1)
A Vidi U13 már biztos ezüstérmesként utazhatott Sopronba, az utolsó fordulóban a Vajda Gusztáv-Poór András edzőpáros több olyan fiatalnak is lehetőséget adott, aki korábban kevesebb alkalommal léphetett pályára az országos bajnokságban. Az ifjak nem is hagyták kihasználatlanul a számukra jutó játékidőt, a 15. percben a Pápai lövése után a kapusról kipattanó labdát Szekeres pöckölte a hálóba, megszerezve a vezetést a Vidinek. A folytatásban is csapatunk futballozott fölényben, és a második félidőben magabiztossá tette sikerét. A 41. percben a házi gólkirályi címet 25 találattal elhódító Kovács Sándor lőtt a 16-s vonaláról a hazai kapuba, majd hat perccel később egy kiugratást követően Kováts gurított a kifutó kapus mellett a hosszú sarokba. Az i-re a pontot Bögyös Bence tette fel, egy perccel a lefújás előtt szép egyéni akció végén alakította ki a 4-0-s végeredményt. A Videoton FC korosztályos csapatai közül így a 13 évesek zártak a legjobb mutatóval, csapatunk 30 bajnokin 22 győzelmet ünnepelhetett, az ezüstérem mellett pedig a bajnokság legeredményesebb csapata címet is elhódította 130 rúgott góllal.

     
  Vajda Gusztáv, a Videoton FC U13 edzője: Erre készült a csapat, a fiúk szerettek volna egy szép sikerrel búcsúzni a szezontól. Köszönöm nekik az egész éven át tartó lelkiismeretes munkát és egyúttal gratulálok is, hiszen az ezüstérem mellett még fontosabb, hogy rengeteget fejlődtek, ha így folytatják, szép jövő vár erre a társaságra!  
     

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

SC Soporon U15 - Videoton FC U15 0-2 (0-1)
A Videoton FC U15 helyezését sem befolyásolta már az utolsó forduló, Müller Csaba tanítványai a soproni mérkőzés eredményétől függetlenül az ötödik pozíciót szerezték meg az U15 Kiemelt Bajnokságban. Talán ennek is köszönhetően felszabadult, jó játékkal búcsúzott a szezontól a Vidi U15, csapatunk a kezdő sípszótól a lefújásig irányítása alatt tartotta a találkozót. Az első félidőben a vezetést is megszerezte a vendég, Majzer száguldott végig a pályán, majd remek labdával ugratta ki Sejbent, támadónk pedig higgadt lövéssel vette be a soproni kaput. A második félidőben ugyan a hazaiak is bátrabban támadtak, de az igazi helyzetek továbbra is a soproni kapu előtt alakultak ki. A mérkőzés utolsó perce aztán meghozta a második Vidi-gólt is, egy szöglet után Sejben lőtt laposan a kapu elé, a berobbanó Vas Bálint pedig egy közeli lövéssel alakította ki a 2-0-s végeredményt. csapatunk végül a 30 bajnokin 20 győzelmet és 110 rúgott gólt könyvelhetett el, a Vidi U15 63 pontot gyűjtve zárt a tabella 5. helyén.

     
  Müller Csaba, a Videoton FC U15 edzője: Nagy munkát végzett a keret ebben a bajnokságban, az iskola mellett a futballpályán is helyt állt a társaság. Nem hiányzott sok a dobogó eléréséhez, de tavasszal nem volt szerencsénk a sérülésekkel, de ennél sokkal fontosabb, hogy taktikai érettségben hatalmasat léptünk előre idén.  
     

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek