hu en
2023. Május 04. 09:20  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Öt érdekesség, amit a Mezőkövesd elleni mérkőzés előtt tudni érdemes

Hazai pályán veretlenek vagyunk a Kövesd ellen az NB I-ben, a legnagyobb arányú sikerünk egy 4-0-s győzelem volt.

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában vasárnap 19:30-tól a Mezőkövesd Zsóry FC-t fogadja csapatunk a MOL Aréna Sóstóban (szurkolói információkat itt olvashatsz). A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

A két csapat élvonalbeli történelmében eddig 22 mérkőzést játszottak, ezek közül tizenkettőt megnyertünk, hatszor döntetlen született, négyszer pedig a borsodi együttes szerezte meg a három pontot. A két együttes első egymás elleni NB I-es meccsére 2013 novemberében Székesfehérváron került sor, amit Kleinheisler László góljával 1-0-ra megnyertünk. A máig utolsó bajnokinkat idén februárban, idegenben játszottuk, ahol egy ráadásbeli büntető döntött a hazaiak javára, akik 2-1-re nyertek.

2. A párharc leggólerősebb játékosai

A Vidi-Kövesd és Kövesd-Vidi mérkőzések leggólerősebb játékosa holtversenyben Kenan Kodro és Danko Lazovics, mindketten négyszer találtak be a borsodiak kapujába. Marko Scsepovics háromszor, Futács Márkó, Ezekiel Henty és Armin Hodzic két-két alkalommal lőtt gólt a Mezőkövesd ellen.

3. A legnagyobb arányú győzelem

A Mezőkövesd elleni legnagyobb gólarányú sikerünket 2017. november 4-én arattuk: a felcsúti Pancho Arénában Danko Lazovics két góljával, valamint Ezekiel Henty és Marko Scsepovics egy-egy találatával 4-0-ra győztük le a borsodi együttest. Akkori kezdőcsapatunkból Fiola Attila, Nego Loic és Stopira tagja csapatunk jelenlegi keretének is, előbbi azonban sérülés miatt vasárnap nem léphet majd pályára.

4. Hazai pályán veretlenül a Kövesd ellen

Tizenegyedik hazai élvonalbeli bajnoki mérkőzésére készül csapatunk a kövesdiek ellen, az eddigi tízen kivétel nélkül Vidi-győzelem vagy döntetlen született: nyolc siker mellett két iksz a mérlegünk. A tíz meccsből hatszor gólt sem kapott együttesünk, a maradék négy alkalommal is mindössze egyszer találtak be kapunkba a sárga-kékek. Olyan viszont mindössze egyszer fordult elő, hogy a mieink nem találtak be, a 2021-es 0-0 alkalmával. A párharc hazai meccseinek gólaránya 17:4 a javunkra.

5. A dátum: május 7.

A 2000-es években nem hozott még sikert számunkra a május 7-i dátum, 2010-ben a DVSC otthonában szenvedtünk 3-2-es vereséget (góljainkat Elek Ákos és Lipták Zoltán szerezték), 2005-ben Kaposváron maradtunk alul 2-1-re (Schwarz Zoltán lőtte a gólunkat). 1997-ben hazai pályán nyertünk 3-2-re a DVSC ellen (Korsós Attila duplázott, Róth Ferenc egy gólt szerzett), 1994-ben Pécsen kaptunk ki 1-0-ra, 1988-ban a Váccal játszottunk itthon gólnélküli döntetlent. 1980-ban Diósgyőrben játszottunk 1-1-et (Burcsa Győző góljával), míg 1977-ben Dunaújvárosban 0-0-t.

Az idén anyák napján megrendezendő mérkőzés napján született korábbi vezetőedzőnk, Albert József, valamint egykori játékosaink közül Dusan Vasziljevics, Purovics Milan és Evandro Brandão.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek