hu en
2023. Január 31. 09:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Szabó József 67 - Isten éltessen, Gólkirály!

Szabó József, a Vidi történetének második legeredményesebb gólvágója kedden ünnepelte 67. születésnapját.

- Az elmúlt években nagyon sok interjút készítettünk veled írásban és videóban egyaránt, két évvel ezelőtt pedig a Vidi Podcast vendége is voltál a 65. születésnapod alkalmával, úgyhogy a sikerekben és Vidi-gólokban gazdag pályafutásodról már sok mindent tudunk. Amiről viszont eddig kevesebb szó esett, az az, hogy hogyan is szoktad ünnepelni a születésnapodat? Ma lettél 67 éves, lesz nagy ünnepség, vagy csak szolidan, családi körben?

Még kimondani is hihetetlen, hogy 67 éves lettem, piszkosul rohan az idő, főleg amióta abbahagytam a labdarúgást. Nem szoktam nagy feneket keríteni a születésnapjaimnak, általában csak a kerek évfordulók alkalmával tartok nagyobb ünnepségeket, hihetetlen belegondolni, hogy ha a Jóisten is megsegít, akkor nemsokára a 70. születésnapomra készülődhetek. Ma biztos nem lesz nagy mulatozás, talán egy-két barátommal koccintunk, de a hétvégét várom nagyon, akkor a családdal, a lányaimmal, unokákkal tudunk ünnepelni. Meg persze ott leszek a Vidi - DVSC bajnokin is, meccs előtt és után pedig a Vidi Múzeumban várom Németh Jani barátommal a szurkolókat egy tárlatvezetésre. 

- Legutóbb két és fél éve a műtéted után beszélgettünk hosszabban, akkor azt mondtad, bízol abban, hogy jól sikerült az operáció. Hogy érzed magad manapság?

Szerencsére jól alakultak a dolgok és a műtét óta nincs okom panaszra, remélem, többet nem kell már kés alá feküdnöm. Három-négy évvel ezelőtt, amikor menni alig bírtam, az nagyon nehéz időszak volt számomra, de az operáció óta mintha kicseréltek volna. Persze teszek is azért, hogy rendben legyek, heti három-négy alkalommal lejárok a Vidi utánpótlás-központjába, ahol szobakerékpározni szoktam reggelente, nyaranta pedig egy-két alkalommal mindig körbetekerem a Velencei-tavat. 

Szabó József 1956. január 31-én született Dorogon. Szülővárosában kezdett el focizni, és itt is mutatkozott be az élvonalban. 21 évesen, 1977-ben igazolt a Vidihez, ahol páratlan karriert futott be. Tíz évet játszott csapatunkban, és ő minden idők második legeredményesebb Vidi-játékosa. 233 NB I-es mérkőzésen 111 gólt szerzett a Vidiben, vagyis majdnem minden második mérkőzésén szerzett egy gólt. Ráadásul Szabó nem csak magyar szinten volt kiemelkedő, hanem a nemzetközi porondon is. Az 1984-85-ös UEFA-Kupa menetelésünk alkalmával összesen 7 gólt szerzett, ezzel ő lett a sorozat gólkirálya! Legemlékezetesebb mérkőzése a Partizan elleni hazai összecsapás volt, melyen 5-0-ra nyertünk, Szabó pedig egymaga négy gólt lőtt.

Szabó József kedd volt 67 éves. Isten éltessen, Gólkirály!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek