hu en
2022. December 01. 17:22  -  molfehervarfc.hu   -   MLSZ   -   Fotó: molfehervarfc.hu
VÁLOGATOTT
U17: Cserkuti-Németh Olivér kezdőként játszott Olaszország ellen

Hatvan percet töltött a pályán Telkiben tehetséges fiatal támadónk.

A két csapat második találkozójának (kedden az olaszok 1-0-ra nyertek) első percei nagy iramú, kiegyenlített játékot hoztak, de az olaszok fokozatosan átvették az irányítást - írja az mlsz.hu. A mieink néhány egyéni hibát követően egyre inkább elbizonytalanodtak, és ezt követően nem tudták újból felvenni azt a ritmust, amivel kiegyenlítettebbé tehették volna a mérkőzést. A vendégek egy jobb oldali beadás után vezetést szereztek, és megérdemelt előnnyel zárták a félidőt.

A második félidő első negyedórájában nem történt jelentősebb fordulat a játék képében, a hármas cserénk után azonban megélénkült a támadójátékunk, valamelyest javult a teljesítményünk. A hajrá azonban ismét az olaszoké volt, akik megtartották a vezetésüket, és megérdemelten nyerték meg a találkozót.

"Az első félidőben nagyon sok párharcot veszítettünk, rengeteg technikai hibát vétettünk, az olaszok teljesen megérdemelten vezettek a szünetben. A második félidő középső szakaszában lendületesebbekké váltak a támadásaink, de összességében nem tudtunk olyan ritmusban játszani, amellyel döntetlenre hozhattuk volna a mérkőzést. Ezzel az összetartással lezárult az Eb-felkészülésünk egy hosszabb szakasza, a jövő évben már kevesebb változtatással, szűkebb kerettel folytatjuk a munkát"– értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Cserkuti-Németh Olivér kezdőként hatvan percet játszott, a másik vidis meghívott, Mohai Bálint sérülés miatt végül nem tudott elutazni Telkibe.

Magyarország-Olaszország 0-1 (0-1)
Magyarország: Lehoczki Bendegúz - Lengyel Noel, Umathum Ádám, Ásványi Domonkos, Kun Olivér - Farkas Patrik (Szabó Szilárd, 60.), Németh Hunor, Kern Martin - Katona István, Cserkuti-Németh Olivér (Bagi Ádám, 60.), Somfalvi Bence (Varga Zétény, 60.)

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek