hu en
2022. Augusztus 27. 10:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A Kisvárda Master Good otthonába látogatunk

Az első négy fordulóban háromszor is hazai pályán játszott a Kisvárda, amely két győzelemmel és két döntetlennel kezdte a szezont a bajnokságban. 

Vasárnap 14:30-kor Kisvárdán lép pályára csapatunk az OTP Bank Liga NB I 5. fordulójában. Ellenfelünknek ez lesz a negyedik hazai bajnoki meccse, hiszen az első három bajnokiját hazai környezetben játszotta a Kisvárda. A DVSC és a Puskás Akadémia FC ponttal távozott, míg a Mezőkövesdet 4-2-re legyőzte otthon Török László együttese. Az első és eddigi egyetlen idegenbeli bajnokiját ebben a szezonban 3-1-re megnyerte vasárnapi ellenfelünk Zalaegerszegen.

A nyári felkészülést új vezetőedzővel kezdte el a Kisvárda Master Good, a korábban az élvonalban a Kecskemétet irányító Török László felel a szakmai munkáért. Török László labdarúgóként a Tiszakécskénél és a Budapest Honvédnál is játszott az NB I-ben, de már 20 éve edzősködik. Kecskeméten különböző posztokat betöltve, egy kisebb megszakítással 12 esztendeig dolgozott, míg az elmúlt másfél évet már Kisvárdán töltötte, az U19-es csapat vezetőedzőjeként.

A Kisvárda, hozzánk hasonlóan az EKL-ben szerepelt a nyáron, ahol az első párharcán kettős győzelemmel jutott túl a kazah Kajrat Almati ellen. A norvég Molde azonban már nagy falatnak számított, idegenben 3-0-ás vereséget szenvedett a magyar csapat, hazai pályán ugyanakkor 2-1-re nyerni tudott. 

A nyári átigazolási időszakban eddig hat játékos távozott Kisvárdáról, heten pedig érkeztek. A meghatározó játékosok közül Claudiu Bumba éppen hozzánk igazolt, Lazar Cirkovic és Herdi Prenga a Honvédot választotta, Dombó Dávid pedig már a Vasas kapusa, helyükre többek között Mario Ilievszki Dominik Kovacic, Vida Kristopher és Hindrich Ottó érkeztek.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS KISVÁRDÁN
Érkezők
Mario Ilievszki (északmacedón, Szeptemvri – Bulgária), Dominik Kovacic (horvát, Universitatea Craiova – Románia, szabadon igazolhatóként), Széles Imre (Gyirmót FC Győr), Milos Vranjanin (szerb, Riga FC – Lettország), Vida Kristopher (Piast Gliwice – Lengyelország, szabadon igazolhatóként) 
Kölcsönbe érkezők: Hindrich Ottó (romániai, CFR – Románia)
Kölcsönből visszatérnekLucas (Lucas Marcolini Dantas Bertucci, brazil-magyar, Diósgyőri VTK)

TávozókClaudiu Bumba (román, Mol Fehérvár, szabadon igazolhatóként), Lazar Csirkovics (Budapest Honvéd, szabadon igazolhatóként), Dombó Dávid (Vasas FC, szabadon igazolhatóként), Gosztonyi András (Dunaújváros FC, szabadon igazolhatóként), Herdi Prenga (albán, Budapest Honvéd, szabadon igazolhatóként), Lazar Zlicsics (szerb-magyar, FK Aksu – Kazahsztán)

(nso.hu)

A Kisvárda két legeredményesebb játékosa Bohdan Melnyik és Driton Camaj, mindketten három-három találatnál járnak az OTP Bank Ligában. 

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek