hu en
2022. Április 23. 22:45  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A két vezetőedző értékelte a MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia bajnoki mérkőzést

Michael Boris és Hornyák Zsolt nyilatkozott a lefújás után az újságíróknak.

Michael Boris: 

“Jól kezdtük a találkozót, hamar meg is szereztük a vezetést. Lehetett látni, hogy három belső védővel kezdett a Puskás Akadémia, ami talán azt is jelentette, hogy tisztelik a mi játékunkat. A Puskás első gólja ezek után olyan hibából esett, amelyet nem engedhetünk meg magunknak. A második bekapott gól egy labdavesztés után tötént, és labdát persze lehet veszíteni, de ezt jobban kell lereagálnunk, jobban kell védekeznünk visszazárnunk az ilyen szituációkban. A hajrában viszont ismét megmutattuk milyen mentalitással és karakterrel rendelkezünk, és ugyan Nego helyzete még kimaradt, de ezek után sikerült kiegyenlítenünk. Öt mérkőzés óta veretlenek vagyunk, Debrecenben szeretnénk újra nyerni és folytatni a jó sorozatot. Ha visszautalhatok egy korábbi meccsre, ha ez a csapat képes 3-0-ról felállni és 5-3-ra nyerni, az szerintem bizonyítja azt, hogy minden meccsen a győzelemre játszunk. Ma is az utolsó másodpercig küzdöttünk, emiatt több kockázatot is vállaltunk a meccs végén, nagyon örülök, hogy Stopira végül betalált. Szeretnénk kijutni Európába, félre kell tenni az egót és közösen jó eredményt kell elérnünk.”

Vezetőedzőnket arról is kérdezték, hogy alapvetően hogyan tetszik neki a csapat játéka.

“Szeretem a támadófutballt ezt talán jól tudják rólam. Néha az az érzésem, hogy többet játszunk hátrafele a kelleténél, de vannak jó momentumaink is persze. Loic például jó formában van, Heister is ahogy több játéklehetőséget kap, jobban fog teljesíteni, ahogy az FTC-ben is láthattuk korábban. Rúben Pinto is egyre jobb, Mezőkövesden szép gólpasszt adott, de a támadószekcióban is minőségi játékosaink vannak. Védekezésben viszont jobban kell vigyáznunk a labdavesztéseknél és jobban kell visszazárnunk ezekben a helyzetekben.”

Hornyák Zsolt:

“Köszönöm a csapatomnak a mai hozzállást. Szerintem egyértelműen mi voltunk a jobb együttes a pályán, de az igaz, hogy az első gólnál hibáztunk. Sajnálom, hogy nem rúgtuk be a harmadik gólunkat, mert domináltunk a második félidőben. A játékkal meg vagyok elégedve, a játékvezetéssel nem annyira. Szerintem a portugál játékost (Rúben Pinto - szerk.) is ki kellett volna állíítani. Komolyabb döntéseket kellett volna hozni mindkét oldalra, ne a neveknek vezessünk, legyen az Pinto, Fiola, vagy Baluta. Ha sárga, akkor legyen sárga. Természetesen mindig fáj az, ha a 96. percben gólt kaptunk. Hibáztunk, két játékosunk kilépett feleslegesen lesre, ezt már kielemeztük a lefújás után, védeni kellett volna helyette a teret. De még egyszer és a hibákkal együtt is, köszönöm a csapat hozzállását.”

A Puskás Akadémia mesterét a duplázi iráni Shabab Zahediről is kérdezték.

“Érdekes ez, mert a pénteki edzés után úgy aludtam el, hogy Skribeknek kell kezdenie, de aztán egyet aludva a dologra, hideg fejjel átgondoltam a Fehérvár erősségeit. Zahedi egy hónapja van itt és nem szégyellem, a reggeli átmozgató, taktikai edzésen kézenfogva mutattuk végig neki a tereket, amikor felállt a kezdőcsapat és végül megkapta a lehetőséget. Örülök, hogy élt a bizalommal, nem véletlenül igazoltuk le."

A teljes sajtótájékoztató megtekinthető ide kattintva.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek