hu en
2022. Április 20. 10:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A második helyezett Puskás Akadémia látogat szombat este a MOL Aréna Sóstóba

Ellenfelünk a legutóbbi 5 bajnokiján nem szenvedett ugyan vereséget, de négyszer is döntetlent játszott és csak egyszer tudott nyerni.

Szombat este 20 órakor a tabella második helyén álló Puskás Akadémia FC látogat a MOL Aréna Sóstóba. Ősszel Székesfehérváron 0-0-ás döntetlent játszottunk a megyei riválisunkkal, míg idén januárban Felcsúton 1-0-ás vereséget szenvedtünk.

A téli átigazolási időszakban nem történt komolyabb játékosmozgás Felcsúton, négyen érkeztek, ugyanennyien távoztak - köztük Géresi Krisztián, aki kölcsönszerződése lejárta után visszatért a Vidibe és Tamás Nándor, aki a sepszentgyörgyi kölcsönjáték után rögtön továbbállt Csákvárra. Ráadásul Mohamed Mezgrani nem sokkal az érkezése után súlyos térdsérülést szenvedett, így rá nem is számíthat Hornyák Zsolt a szezon hátralévő részében.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIÁNÁL
Érkezők
Mohamed Mezgrani (belga-algériai, Budapest Honvéd), Sahab Zahedi (iráni, Zorja Luhanszk – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérőkSkribek Alen (ZTE FC), Tamás Nándor (Sepsi OSK – Románia)
Kölcsönbe távozók: Papp Kristóf (Budaörs), Posztobányi Patrik (ZTE FC), Tamás Nándor (Csákvár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Géresi Krisztián (MOL Fehérvár FC)

A PAFC a legutóbbi öt meccsén veretlen maradt ugyan, azonban négy alkalommal is döntetlent játszott (ZTE - PAFC 0-0, PAFC - FTC 2-2, Gyirmót - PAFC 1-1, PAFC - Kisvárda 0-0) és csak a Paks ellen tudott 2-0-ra nyerni. Az is igaz, hogy a Pakssal szemben komoly törleszteni valója volt szombati ellenfelünknek, hiszen a szezonban kétszer is komolyabb vereséget mért Bognár György együttese a Puskás Akadémiára (PAFC - Paks 1-6, Paks - PAFC 4-1). 

A Puskás Akadémia FC az eddigi 28 bajnokijából 13-at megnyert, 9 döntetlen mellett 6 alkalommal szenvedett vereséget. 36 gólt szereztek, viszont az FTC után a második legkevesebbet kapták, mindössze 28-at. A csapat legeredményesebb játékosa a 7 gólos Alexandru Baluta.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek