hu en
2022. Január 27. 08:30  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Öt érdekesség, amit a Puskás Akadémia elleni bajnoki előtt tudni érdemes

Amikor Nikolics gólt lőtt, mindig legyőztük a Puskás Akadémiát, amely ellen vasárnap 21. bajnoki mérkőzésünket játsszuk. 

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában vasárnap 13:00-tól a Puskás Akadémia otthonában, a Pancho Arénában lép pályára csapatunk (szurkolói információkat itt olvashatsz, a szurkolói buszról ide kattintva találsz részleteket). A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Pozitív örökmérleg

A két csapat 21. egymás elleni NB I-es bajnokijára készül. Az eddigi 20 találkozón tízszer született Vidi-siker, hatszor döntetlen, négyszer pedig a Puskás Akadémia győzött. Az idegenbeli mérkőzéseket tekintve is pozitív csapatunk örökmérlege, 5 győzelem, 3 döntetlen és 2 felcsúti siker az eddigi 10 mérkőzés mérlege. A gólkülönbség az összes bajnokit figyelembe véve 31:17 a mieink javára, a két csapat meccsein átlagosan 2,4 gól született. 

2. A legeredményesebb gólszerzők

A Fehérvár-Puskás Akadémia párharcok góllövőlistájának élén holtversenyben áll csapatkapitányunk, Nikolics Nemanja, valamint a korábban mindkét együttesben szerepelt Gyurcsó Ádám, egyaránt 5-5 góllal. Niko 2014-ben lőtte első góljait a felcsúti együttes ellen, majd visszatérése után, 2020-ban kétszer talált be a PAFC kapujába. Érdekesség, hogy amikor a jelenleg 110 vidis gólnár járó támadónk gólt lőtt a Puskás Akadémia ellen, mindig Vidi-győzelemnek örülhettünk. Gyurcsó piros-kékben háromszor, sárga-kékben kétszer talált be az egymás elleni meccseken, míg a Vidiből Zé Luis, a Puskás Akadémiából Josip Knezevic és Luciano Slagveer jár két-két találatnál.

3. Magabiztos Vidi-győzelmek

Eddigi 20 egymás elleni mérkőzésünkön három alkalommal aratott három gólos győzelmet csapatunk: legutóbb 2020 márciusában, amikor idegenben győztük le 4-1-re a PAFC-ot Funsho, Ivan Petrjak, Nikolics Nemanja és Stopira góljaival.

2013-ban és 2014-ben kétszer is hazai pályán arattunk 3-0-s győzelmet: előbbi mérkőzésen Zé Luis, Nildo és Arturo Álvarez egy-egy alkalommal, utóbbin Gyurcsó Ádám egyszer, Nikolics Nemanja kétszer vette be az ellenfél kapuját.

4. A dátum: január 30.

A vasárnapi bajnoki napján született a Videoton színeiben Magyar Kupa- és kétszeres Ligakupa-győztes, NB I-es bronzérmes Simek Péter, aki jelenleg klubunk utánpótlás szakmai igazgatójaként dolgozik, valamint Bévárdi Zsombor, aki a 2017-ben ezüstérmet nyerő csapatunkban volt kerettag.

Január 30-án ez lesz a Vidi második bajnoki mérkőzése, a korábbi években megszokott február végi tavaszi rajt miatt először 2021-ben léptünk pályára ezen a napon, akkor a Budapest Honvéd 2-1-re nyert ellenünk.

5. Statisztikai mutatók

A szezon eddigi bajnokijai alapján nem csak a tabellán áll mindössze két pontra egymástól a két csapat (a PAFC egy elmaradt mérkőzését csütörtökön pótolja a Ferencváros ellen), a statisztikai mutatókban is minimális a különbség: egyaránt 18 gólt kapott a Vidi és a Puskás Akadémia is, lőtt gólokban kettővel járnak előttünk, a szezon eddigi egyetlen egymás elleni meccse pedig 0-0-s döntetlenre végződött.

A különbségeket figyelve a mieink hazai pályán, ők idegenben jóval sikeresebbek, míg az első játékrészek eredményeit összegző tabellán a Vidi a második, a PAFC pedig a 11. helyen áll.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek