hu en
2021. December 22. 14:00  -  Hermann Dorottya   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Kenyeres Imre: "Számunkra az egyéni teljesítmény fejlesztése az első számú feladat"

Utánpótlás igazgatónk értékelte a fiatalok őszi szezonját.

Az MLSZ klubfejlesztési programjának részeként újraszervezte az utánpótlás bajnokságokat a szezon elején, melyben klubunk a Tehetségközpont besorolást kapta. A legnagyobb figyelem így a kisebb korosztályokra, a 6 és 14 év közöttiekre irányul. Az átszervezés több változással is járt, Simek Péter szakmai igazgatói pozíciót tölt be, Disztl László pedig Grassroots koordinátorként dolgozik ismét klubunknál. Emellett már a kis korosztályokkal is egy fő- és egy mellékállású edző foglalkozik.

A Vidi számára a Fejér megyei tehetségek felkutatása a legfontosabb feladat, olyan szakmai környezetet szeretnénk nekik teremteni, amelyben a legkorszerűbb képzésekkel biztosítjuk majd, hogy eljuthassanak arra a szintre, melyre tehetségük és szorgalmuk alapján hivatottak. Továbbá azt a lehetőséget is szeretnénk megteremteni számukra, hogy a lakóhelyük közelében futballozhassanak, a lehető legmagasabb szinten” – mondta utánpótlás igazgatónk, Kenyeres Imre.

Szeptember óta két iskolával működik együtt a klub, így mind a Tóvárosi Általános Iskolába, mind a Vasvári Pál Általános Iskolába járó fiatal futballistáink számára heti rendszereséggel tartanak edzőink délelőtti edzéseket, vagy az iskolában, vagy az edzőpályáinkon.

Nagyszerűen működik ez a program, nagyon jók a visszajelzések. Sokat jelentek ebben a korosztályban a plusz edzések, éppen ezért szeretném bátorítani a szülőket, hogy ebbe a két iskolába írassák nálunk focizó gyermekeiket. Emellett 15 óvodából is rendszeresen hozzuk ki a gyerekeket, és itt foglalkozunk velünk. Ezzel is szeretnénk még hatékonyabbá tenni a kiválasztási rendszerünket, megtalálni, és leigazolni a legtehetségesebb kisgyermekeket” – árulta el Kenyeres Imre.

A MOL Fehérvár FC utánpótlásképzésében a hangsúly az egyéni teljesítmény fejlesztésén van, a csapateredmény így háttérbe szorul. Klubunk legfőbb célja, hogy utánpótlás játékosaink eljussanak a felnőtt csapatunkba, ennek érdekében jött létre a legtehetségesebbeket kiemelő Top Talent program és ez a célja NB III-as csapatunknak, valamint a Budaörssel kötött kooperációs szerződésnek is.

Számunkra az egyéni teljesítmény fejlesztése az első számú feladat, a csapateredmény csak másodlagos. Célunk, hogy a fiataljaink egyszer felnőtt csapatunkban is meghatározó játékossá váljanak, ehhez, amit csak tudunk, megadunk nekik. Ezért hoztuk létre a Top Talentet, és az NB III-as együttesünk működése is ezt a célt szolgálja, nem véletlen, hogy a Vidi II biztosította az NB III-ban a legtöbb játékpercet idén a fiatalok számára. Emellett pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az utóbbi években valamennyi korosztályban adtunk válogatott játékosokat, valamint külföldről is egyre növekszik az érdeklődés fiatal játékosaink iránt" – tette hozzá Kenyeres Imre.

Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek