hu en
2021. December 22. 16:20  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Kodro a házi gólkirály, Makarenkóé a legtöbb játékperc - az ősz legjei számokban

Dárdai Palkó lépett pályára a legtöbb mérkőzésen, Makarenko került be legtöbbször a forduló InStat-álomcsapatába.

Az őszi idény végén összesítettük, hogy az OTP Bank Ligában és a MOL Magyar Kupában kiknek a nevével találkozhattunk a mérkőzések jegyzőkönyveiben a leggyakrabban.

Gólszerzők

Bajnoki házi góllövőlistánkat az augusztusban igazolt, spanyol-bosnyák kettős állampolgárságú Kenan Kodro vezeti, aki kilenc alkalommal vette be ellenfeleink kapuját. Kodro első Vidi-mezben lejátszott meccsén csereként beállva lőtt két gólt, ami győzelmet ért az MTK ellen, valamint az őszi idény utolsó két, három pontot hozó bajnokiján is egy-egy góllal járult hozzá csapatunk sikeréhez.

1. Kenan Kodro - 9 gól
2. Ivan Petrjak - 5 gól
3. Nikolics Nemanja - 3 gól
3. Dárdai Palkó - 3 gól
5. Budu Zivzivadze - 2 gól

A MOL Magyar Kupában csapatkapitányunk, Nikolics Nemanja szerezte a legtöbb gólt, aki két mérkőzésen négyszer volt eredményes, kétszer-kétszer talált be Csoboth Kevin, Lamin Jallow és Dárdai Palkó is, Kenan Kodro pedig egy fejesgóllal jelentkezett eddig a kupában.

Gólpasszok

Csapatunkból az OTP Bank Ligában Dárdai Palkó adta a legtöbb gólpasszt a szezon eddigi részében, fiatal középpályásunkat magyar válogatott játékosunk, Nego Loic követi a listán.

1. Dárdai Palkó - 5 gólpassz
2. Nego Loic - 4 gólpassz
3. Ivan Petrjak - 2 gólpassz
3. Budu Zivzivadze - 2 gólpassz
3. Marcel Heister - 2 gólpassz

A MOL Magyar Kupában Makarenko, Csoboth és Zivzivadze osztott ki 2-2 gólpasszt, négyen pedig egy asszisztot jegyeznek.

Legtöbb játékperc

A legtöbb játékpercet az ősszel ukrán középpályásunk, Jevhen Makarenko töltötte a pályán NB I-es mérkőzéseinken, őt Dárdai Palkó és Stopira követi a listán.

1. Jevhen Makarenko - 1440 perc
2. Dárdai Palkó - 1346 perc
3. Stopira - 1291 perc
4. Nego Loic - 1260 perc
5. Rus Adrián - 1170 perc

A MOL Magyar Kupában Nikolics Nemanja és Nego Loic játszott végig kétszer kilencven percet, csak azért nem azt írjuk, hogy játszotta végig mind a két fordulót, mert Loic-ot Sopronban a ráadásra Nyári Patrik váltotta.

Legtöbb mérkőzés

Ahogy a gólpasszok terén, az OTP Bank Ligás pályára lépések számában is Dárdai Palkó végzett az élen, egy mérkőzéssel lemaradva követi őt Heister és Makarenko, kettővel pedig Nikolics, Stopira és Petrjak.

1. Dárdai Palkó - 17 mérkőzés
2. Marcel Heister - 16 mérkőzés
2. Jevhen Makarenko - 16 mérkőzés
4. Nikolics Nemanja - 15 mérkőzés
4. Stopira - 15 mérkőzés
4. Petrjak - 15 mérkőzés

A MOL Magyar Kupában nyolcan léptek pályára mind a két fordulóban.

InStat

Jevhen Makarenko az InStat elemzőrendszer értékelései szerint hét alkalommal is bekerült a forduló álomcsapatába, a félév során két alkalommal is sorozatban három-három egymást követő héten volt ott az álomtizenegyben. Ketten háromszor, öten kétszer, négyen pedig egyszer kerültek be a forduló legjobbjai közé az InStat-indexek alapján.

1. Jevhen Makarenko - 7 forduló
2. Stopira, Michael Lüftner - 3 forduló
3. Dárdai Palkó, Fiola Attila, Kenan Kodro, Visar Musliu, Ivan Petrjak - 2 forduló
4. Nego Loic, Kovács Dániel, Rus Adrián, Alef - 1 forduló

Debütálók

A 2021/2022-es szezon őszi idényében hét új játékos mutatkozott be első csapatunkban tétmérkőzésen: Csoboth Kevin, Jevhen Makarenko, Kenan Kodro, Kojnok Zsolt, Lamin Yallow és Michael Lüftner az NB I-ben is pályára léptek, Kovács Bence pedig a Sopron ellen a MOL Magyar Kupában kapott lehetőséget a szakmai stábtól.

Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek