hu en
2021. December 11. 21:45  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Kétgólos győzelem az MTK otthonában

Kodro és Petrjak góljaival nyertünk a fővárosi kék-fehérek vendégeként.

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában az MTK otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lépett pályára csapatunk szombat este. Szabics Imre a Kovács D. - Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya - Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai - Kodro, Nikolics kezdőt küldte pályára 19:30 órakor.

Jó tempóban kezdtek a csapatok, az első percben az MTK-nak akadt helyzete, majd Hangya beadását Petrjak fejelte öt méterről kapura, de Somodi szépen hárított. A 10. percben a hazaiak kapusa valószínűleg tehetetlen lett volna, de Petrjak szöglete után Stopira erős lövése elszállt a korábbi Vidi-hálóőr feje felett, aki 5 Ligakupa-mérkőzésen védett csapatunkban 2010 és 2013 között. Négy perccel később Makarenko 18 méteres lapos lövése gurult el a baloldali kapufa mellett, majd újabb egy perc múlva Kodro tüzelt távolról, de ez sem jelentett nagy veszélyt a kék-fehérek számára. A 21. percben szép támadás végén megszereztük a vezetést! Dárdai beadása után a védők figyelme megoszlott Nikolics és Kodro között, így bosnyák támadónk a gólvonalon maradó Somoditól sem zavartatva a hálóba bólintott (0-1)!

Fél órája ment a meccs, amikor Ramadani vállalkozott lövésre 25 méterről, Kovács higgadtan figyelte, ahogy elmegy a kapu felett a labda. A 40. percben Hangya beadását Niko küldte a kapu felé, de az egyik védő blokkolni tudott, majd a kipattanót Nego próbálta a hosszú felsőbe tekerni 18 méterről, sikertelenül. Nem változott az állás már ebben a játékrészben, egygólos vezetéssel vonultunk be a vendégöltözőbe. 

A szünetben Szabics Imre nem cserélt, Márton Gábor Kocsis helyett Kovácsrétit küldte a pályára. A második félidő Nikolics-kapáslövéssel kezdődött, de Somodi hárította a próbálkozást. Az 53. percben egy jobboldali beadásra Miovski érkezett középen és igyekezett a hosszú felső sarokba csúsztatni a labdát, de nem ért célt a hazai csatár. Négy perccel később nagyon közel került a 111. vidis bajnoki góljához Nikolics, aki 18 méterről belsővel csavarta el a labdát a jobb alsó irányába, Somodi verve volt, de a játékszer a kapufán csattant. Ha lehet ilyet mondani egy kapufa után, a 63. percben szinte még közelebb került a gólhoz Niko, azonban óriásit mentett közeli lövése után Somodi, majd a labda is a mi szempontunkból szerencsétlen irányba pattogott, így tisztázni tudtak a kék-fehérek. Nem sokkal később Niko és Hangya is elhagyta a pályát, Budu Zivzivadze és Marcel Heister érkezett az utolsó húsz percre.

A 76. percben egy MTK-s kontra végén Kovácsréti veszélytelen lövését láthatták a nézők. Két perccel később ennél sokkal veszélyesebb volt Stopira fejese, aki Dárdai szabadrúgása után emelkedett a legmagasabbra, de Somodi szépen leért a sarokra. A 90. percben Kata 16 méteres lövését védte Kovács szépen, majd a négyperces hosszabbítás legvégén Zivzivadze és Petrjak szép összjátéka után ukrán szélsőnk volt eredményes. A gólt nem adta meg egyből a játékvezető, ugyanis a támadás elején a mi 16-osunkon belül egy tizenegyesgyanús szituációt elemeztek a VAR-szobában, azonban kiderült, hogy nem történt szabálytalanság, Petrjak gólja szabályos körülmények között született, így végül 2-0-ra nyertünk az MTK otthonában. 

Az év utolsó bajnokiját egy hét múlva a Mezőkövesd Zsóry FC ellen játsszuk a MOL Aréna Sóstóban.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek