hu en
2021. November 21. 07:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Hároméves otthonunk, a MOL Aréna Sóstó!

Izgalmas mérkőzésekben nem volt hiány stadionunk első három évében.

Az első hivatalos esemény!

Nem volt olyan Vidi-szurkoló, aki ne várta volna 2018. november 21-ét, hiszen aznap került sor az első hivatalos mérkőzésre csapatunk új stadionjában. Az Újpest elleni mérkőzés délelőttjén az első sajtótájékoztatót is megtartottuk otthonunkban, amelyen kiderült, hogy a minden igényt kielégítő, akár Bajnokok Ligája csoportmérkőzések megrendezésére is alkalmas létesítmény a MOL Aréna Sóstó nevet kapta!

Az első mérkőzés

Aznap este túlzás nélkül az egész ország Székesfehérvárra figyelt, megtelt a sajtószektor és a lelátókra is szép számmal érkeztek emberek már a megnyitóra is, amelyen lézershow, táncbemutató és WellHello koncert várta az érdeklődőket. Végül 11 251 néző előtt, Juhász Roland remek fejesgóljával 1-0-ra győztük le az Újpestet a stadion első hivatalos találkozóján.

A nézőcsúcs

Mármint az eddigi, hiszen a stadion legnagyobb mérkőzései még előttünk állnak! A legtöbben eddig a 2019. október 27-ei, FTC elleni bajnokin voltak a lelátókon, amikor 12 192-an szurkoltak az élvonal legnagyobb rangadóján, amelyet sajnos a vendégek nyertek meg 2-1-re.

Nemzetközi tapasztalat

A 2020/2021-es szezon elején játszottunk először hivatalos nemzetközi mérkőzést a MOL Aréna Sóstóban, az ír Bohemian FC ellen büntetőkkel ment tovább a csapat, gólunkat Nikolics Nemanja szerezte. Két fordulóval később a francia Reims ellen ismét 11-esekkel ment tovább a Vidi, ez a siker már a bravúr kategóriájába tartozott. Sajnos ezeken a találkozókon csak a stadionról kívül szurkolhattatok nekünk az UEFA akkor hatályos, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos rendelkezései miatt.

Az U21-es Európa-bajnokságon viszont már a sóstói lelátókon lehetett szurkolni a Bolla Bendegúzzal felálló magyar U21-es válogatottnak, valamint a torna egyik elődöntőjét is városunkban rendezték meg.

A következő meccs

Csapatunk az OTP Bank Liga 13. fordulójában idegenben, a Groupama Arénában lép pályára, november 27-én azonban ismét a MOL Aréna Sóstóban szurkolhatsz Szabics Imre együttesének. A Gyirmót elleni jegyeket akár kényelmesen, otthonról is megvásárolhatod, ezzel kapcsolatban minden információt elolvashatsz ide kattintva.

CÍMKÉK
MOL Aréna Sóstó
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek