hu en
2021. Augusztus 26. 09:00  -  molfehervarfc.hu   -   mlsz.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
VÁLOGATOTT
U21-es válogatott: Szendrei Norbert a keretben

Középpályásunkra és a Gyirmóton kölcsönben futballozó Zeke Márióra számít Gera Zoltán.

A férfi A-válogatottunkkal párhuzamosan az U21-es válogatott is megkezdi őszi tétmérkőzéseinek sorozatát, a Gera Zoltán vezette korosztályos csapat a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjében szerepel jövő héttől.

Az U21-es válogatott nehéz Eb-selejtező csoportba került, a friss U21-es Európa-bajnok németek mellett a lengyelek, az izraeliek, a lettek, valamint San Marino szerepelnek velünk együtt. A csoport első helyezettje, valamint a kilenc csoport legjobb másodikja közvetlenül kijut a román-grúz közös rendezésű tornára, míg a maradék nyolc második helyezett rájátszásban dönt egymás között a maradék négy Eb-helyről.

Gera Zoltán együttese első selejtezőjén, szeptember 2-án az izraelieket fogadja, szeptember 7-én pedig San Marinóban lép pályára. A szövetségi edző keretében tíz olyan labdarúgó kapott helyet, aki már tagja volt az idei, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság keretének is. A most kezdődő sorozatban a 2000. január 1. után született játékosok vehetnek részt, a mieink első keretében több 2002-es, sőt Milos Kerkez személyében egy 2003-as születésű futballista is helyet kapott - írja az mlsz.hu.

A Vidi keretéből ezúttal középpályásunk, Szendrei Norbert kapott meghívót Gera Zoltántól, valamint ott van a keretben a Gyirmóton kölcsönben szereplő balhátvédünk, Zeke Márió is.

Az utánpótás-válogatotakkal kapcsolatos hír továbbá, hogy a szlovák U18-as együttesben is számíthanak Vidi-játékosra, a Vidi II-ben ebben a szezonban eddig kétszer kezdőként, egyszer csereként pályára lépő Kovács Bence készülhet majd szomszédaink legjobb fiataljai között, a magyar U19-es csapatba pedig az MTK elleni OTP Bank Liga meccsen kispadon ülő Fodor Péter kapott meghívást.

 

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek