hu en
2021. Május 09. 20:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Magabiztos győzelem Diósgyőrben - bronzérmesként zártuk a szezont

Nikolics duplázott a DVTK ellen, betalált Petrjak és Zivzivadze is.

A 2020-2021-es szezon utolsó mérkőzését az NB I-től már múlt héten búcsúzó DVTK otthonában játszottuk. Számunkra nem volt tét nélküli a találkozó, hiszen egy győzelemmel és a Puskás Akadémia vereségével másodikként zárhattuk volna az idényt. Szabics Imre vezetőedző a Kovács D. - Funsho, Fiola, Musliu, Stopira - Dárdai, Nego, Houri, Petrjak - Szabó L., Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat vasárnap este.

Nagy lendülettel kezdtük a meccset, Petrjak lövését védte Malenica az 5. percben, majd Nikoliccsal rúgatott gólt ukrán szélsőnk, de sajnos lesről passzolt kapitányunknak. Ahogy telt az idő, ritkultak a helyzetek, inkább mezőnyjátékot láthattunk, aztán a 22. percben Soldo akasztotta össze Szabó lábát a tizenhatoson belül, Solymosi Péter pedig büntetőt ítélt. Nikolics a kapu jobb oldalát vette célba, Malenica azonban kütötte a labdát, maradt a 0-0.

Az első félórához közeledve felpörögtek az események, a 27. percben Petrjak szögletét Funsho csúsztatta meg, de nem volt mögötte érkező. Egy perc múlva Funsho jobbról tette középre a labdát, Szabó nem találta el jól helyzetben. Újabb egy perc elteltével Dárdai beadását Nikolics fejelte mellé az ötösről, de lest jelzett közben az asszisztens. A DVTK is villant, Molnár szögletét Szűcs fejelte fölé 6 méterről. Houri éles szögből leadott lövését Malenica fogta, majd Petrjak szerzett újabb lesgólt. A 33. minutumban Suljic ellen szabálytalankodott Musliu 16 és fél méterre a kapunktól, a szabadrúgást Molnár lőtte kapura, Kovács nagyot védett. A 35. percben Petrjak lőtt laposan 18 méterről, ballal, Malenica hárított. Úgy tűnt, gól nélkül zárul az első félidő, de a 44. percben Petrjak tett róla, hogy ne így legyen: Dárdai beadását gyönyörű mozdulattal fejelte a kapu bal oldalába 7 méterről (0-1). 

A második játékrész elejét megnyomta a hazai csapat, előbb Fiolának kellett nagyot mentenie Suljic elől, majd Kovács védte hatalmas bravúrral Drazic közeli próbálkozását. A másik oldalon Szabó pörgetését jegyezhettük fel Petrjak beadása után, valamint Stopira fejesét, amit Houri szöglete előzött meg. Az 55. percben növeltük előnyünket: Szabó labdájával Petrjak lépett ki, laposan centerezett balról, az érkező Nikolics pedig a hálóba passzolt (0-2).

A 64. percben Stopira lőtt ballal, éles szögből fölé, a másik oldalon Grgic lapos labdáját fogta Kovács. A 70. percben Stopira fejjel ugratta ki Petrjakot, aki átemelte a kapust, de sajnos mellé ment a labda. Még egyszer megpróbált felpörögni a miskolci együttes, előbb Grozav hagyott ki egy nagy lehetőséget, majd Drazic szeretett volna tizenegyest kapni Fiola mellett, de Solymosi továbbot intett. A 79. percben aztán végleg eldőlt a meccs: Petrjak ugratta ki Zivzivadzét, aki ziccerben vezethette a labdát Malenicára és 7 méterről a kapu bal oldalába lőtt (0-3).

A vége előtt Márkvárt lövése lett Kovácsé, Makrai pedig az ötös sarkáról nem talált kaput. Az utolsó percben 4-0-ra módosult az állás, így végül kiütöttük a DVTK-t: Stopira középre tett labdáját Zivzivadze lőtte kapura, Nikolics még beleért a labdába az ötösnél, így róla került a hálóba (0-4).

Csapatunk magabiztosan győzött az utolsó fordulóban, az azonban már a meccs közben eldőlt, hogy az ezüstérem nem lesz meg, hiszen a PAFC az első félidőben négyet lőtt a Budafoknak, végül 5-0-ra győzött. A 2020-2021-es szezont tehát bronzérmesként zártuk. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek