hu en
2020. Október 14. 23:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: mlsz.hu
Nikoliccsal és Negóval a kezdőben ért el gól nélküli döntetlent Oroszországban a magyar válogatott

Csapatunk második helyen áll a Nemzetek Ligájában a csoportban. 

A magyar válogatott az elmúlt egy hétben két idegenbeli mérkőzését is megnyerte: Bulgáriában 3-1-re nyertünk, Szerbiában pedig 1-0-ra. Szerda este Oroszországban léptünk pályára a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi ezúttal a Dibusz - Szalai, Orbán, Nego, Szalai, Holender, Kalmár, Botka, Gazdag, Sigér, Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat. 

Nikolics már az első percben bevehette volna az oroszok kapuját, Sunyin azonban védeni tudta csatárunk 10 méteres lövését - a partjelző közben lest jelzett. A 15. percben Szalai távoli lövése kerülte el a jobb felső sarkot. A magyar válogatott bátran futballozott a csoport élén álló orosz válogatott otthonában. A 26. percben Orbán elé pattant a labda, ő pedig 17 méterről a léc fölé bombázott. Az első játékrész hátralévő részében kiegyenlített játékot láthattunk, komolyabb helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki. 

Szünetben Holender helyére pályára lépett Fiola, így már három Vidi-játékos volt egyszerre a pályán. Az 54. percben Dibusz hatalmas védést mutatott be, Dzjuba 12 méteres löketét hárította. Az 58. percben Ionov 12 méterről a felső lécre lőtte a labdát, a kipattanót ugyanő 10 méterről kapu mellé lőtte. A 67. percben Varga beadását Nego vágta Zsirkovba, helyzet volt ez is! Fiola a 71. percben sárga lapot kapott, így ő a következő Nemzetek Ligája meccsen nem léphet majd pályára sárga lapos eltiltás miatt. 1 perccel később Dzjuba az ötösről a jobb alsó mellé fejelt egy szélről érkező beadást. 5 perccel a vége előtt Varga beadását Könyves ballal Kudrjasovba rúgja, 13-ról, maradt tehát a 0-0. 

Csapatunk értékes 1 pontot szerzett a csoportban élen álló Oroszország otthonában és mivel a törökök hazai pályán 2-2-es döntetlent játszottak a szerbekkel, így a csoport második helyén állunk, 1 ponttal lemaradva Oroszország mögött. Válogatottunk legközelebb november 12-én játszik tétmeccset, Izlandot fogadjuk a Puskás Arénában, a tét a jövő évi Eb, ha legyőzzük Izlandot, akkor biztos, hogy részt veszünk a kontinensviadalon. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek