hu en
2019. December 14. 19:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Győzelemmel búcsúztattuk a 2019-es évet

2-0-ra nyertünk a Kisvárda otthonában, Rubus öngólt vétett, Pátkai fejjel volt eredményes.

OTP Bank Liga, 2019-2020, Őszi szezon, 16. fordulóMeccs center 
0-2
(0-1)

Kisvárda Master Good:
Zöldesi -- Protic, Kravchenko, Tsoukalas, Grozav, Lucas, Gosztonyi (Tischler 46), Kovácsréti (Hugo 46), Hej, Rubus, Karasiuk (Bumba 71)
Rubus (ög) 42, Pátkai 48
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Stopira, Musliu (Fiola 90), Juhász, Rus -- Elek, Pátkai, Nego -- Petrjak (Nikolov 75), Kovács -- Futács (Milanov 89)
2019.12.14. KisvárdaVárkert StadionEsős, 4 Celsius-fok2350 nézőJátékvezetők: Berke BalázsVígh-Tarsonyi GergőSzalai BalázsSzalai DánielNémeth ÁdámDucsai József

Csapatunk az év utolsó bajnokiját szombat kora este a Kisvárda otthonában játszotta. Joan Carrillo ezúttal a Kovácsik - Rus, Juhász, Musliu, Stopira - Nego, Elek, Pátkai - Kovács, Petrjak - Futács kezdőnek szavazott bizalmat, míg ellenfelünknél két egykori Vidi-játékos - Zöldesi és Gosztonyi - is ott volt a csapatban.

Bátran kezdte a hazai csapat a meccset, a második percben gólt is szerzett a Kisvárda, Grozav szöglete után Kovácsréti fejelt kapura, a gólvonal előtt még Cukalasz is beleért a labdába, amely a kapunkban kötött ki, de a kisvárdai gólszerző lesen állt, így maradt a 0-0. A 6. percben Kovács adott pazar labdát Futácsnak, csatárunk egyedül vezethette azt Zöldesire, szépen át is emelte a kapus fölött a játékszert, azonban az a kapu mellett hagyta el a játékteret. 

Bő tíz perc elteltével Petrjak került ziccerbe, de lövését szépen védte Zöldesi. A 23. minutumban ismét Petrjak veszélyeztetett, 23 méterről alig tekert kapu mellé. A folytatásban valamivel aktívabbak voltak a hazaiak, ők birtokolták többet a labdát, de a félidő vége előtt mégis mi szereztük meg a vezetést. A 42. percben Pátkai gyorsan elvégzett a felezővonal közeléből egy szabadrúgást, a labdát Stopira kapta meg, aki a bal szélről kapu elé lőtte azt, a Futács elől menteni igyekvő Rubus pedig a saját kapujába lőtt, öngól (0-1)!

Vidi-vezetéssel mehettek félidőre a csapatok.

A második játékrészt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. A 48. percben Kovács remek cselek után adott középre, Pátkai pedig az ötösről szép gólt fejelt (0-2).

A 60. percben Grozav szögletét az a Tischler fejelte alig kapu fölé, aki korábban szintén futballozott a Vidiben is, és a szünetben Gosztonyi helyére állt be. Nyolc perc elteltével Rus lőtt kapura 13 méterről, a jobb alsó felé tartó labdát Zöldesi bravúrral védte, majd Petrajk szöglete után Stopira alig fejelt kapu mellé. Tovább folytatódtak azonban a fehérvári-rohamok, a 74. percben Stopira lapos bedására robbant be Nego, 11 méteres lövése nem sokkal tévesztette el a célt, vagyis a hazai kaput. 

A 79. percben újabb les-gólt szerzett a Kisvárda, Tischler jegyezte volna a találatot, ha nem leshelyzetből talál a kapunkba. Egy perccel később szabályos gólt is szerezhetett volna a hazaiak támadója, de a jobb szélről érkező beadást nem találta el jól, így nem jelentett gondot Kovácsik számára a védés. A túloldalon Zöldesi hárította Nego 14 méterről, éles szögből leadott lövését. A 85. percben Elek lőtt kapufát 35 méterről, váratlan és gyönyörű jelenet volt.

Három perccel a vége előtt Rus szabálytalankodott 20 méterre a kapunktól, Grozav szabadrúgását Kovácsik szép vetődéssel védte. Az utolsó percben Musliu helyére még beállt a hosszú sérüléséből felépülő, közel 4 hónapot kihagyó Fiola Attila, de az eredmény már nem változott, csapatunk megérdemelten nyert 2-0-ra Kisvárdán. 

Ezzel véget ért a 2019-es esztendő a Vidi számára, rövid pihenőt követően januárban téli edzőtábor következik, majd január 25-én már ismét bajnokit játszunk, méghozzá a Bp. Honvéd ellen a MOL Aréna Sóstóban. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek