hu en
2016. Július 21. 22:33  -  Vidi.hu   -   Fotó: Peka Roland / vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Európa Liga: 3-1-es összesítéssel jutottunk tovább a Čukarički ellen

A szerb együttes korán vezetést szerzett a visszavágón, de aztán csak helyzetekig jutott, amiből nekünk is volt jó pár. A 76. percben Géresi egyenlített.

UEFA Európa Liga, 2016-2017, Selejtező, 2. körMeccs center 
1-1
(1-0)
Fofana 13
FK Čukarički:
Stevanovic -- Docic (Radonjic 65), Fofana, Matic, Masovic (Mandic 65), Jankovic, Obeng (Srnic 87), Djuric, Zivkovic, Masovic, Tomic
Géresi 76
Videoton FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Lang, Szolnoki -- Pátkai, Simon (Oliveira 79) -- Bódi, Suljic, Barczi -- Géresi (Feczesin 79)
2016.07.21. BelgrádČukarički StadionTiszta idő, 24 Celsius-fokJátékvezetők: Alexandre BoucautJimmy CremersKristof MeersChristof Dierick

Csütörtök este Belgrádban az FK Čukarički ellen lépett pályára csapatunk az Európa Liga 2. selejtezőkörének visszavágóján. Henning Berg egy helyen változtatott az első meccshez képest a kezdőn, az eltiltott Loic Nego helyett Simon Ádám került a csapatba. Székesfehérvárról 80-100 szurkoló kísérte el a csapatot.

Az első próbálkozást a 6. percben jegyezhettük fel, ekkor Docic lőtt 17 méterről, Kovácsik biztosan védett. A másik oldalon Suljic próbálkozott, de nem volt erő a lövésében. A 13. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: egy kiugratás után Fofana gurította el Kovácsik mellett a labdát a jobb alsóba 8 méterről. (1-0.)

A 23. percben Zivkovic indult meg a kapunk felé egy keresztlabdával, majd 17 méterről nagy erővel a jobb felső sarok fölé lőtt. A 30. percben Géresi, két perccel később Barczi lövését védte bravúrral Stevanovic. Egy perc múlva Pátkai lőtt 17 méterről, ballal a kapu fölé. A 37. percben Barczi centerezett jobbról, Géresi a kapunak háttal állva átvette a labdát az ötös sarkán, majd fordulásból lőtt, sajnos az oldalhálóba. Az első félidő 1-0-s Čukarički vezetéssel zárult.

A második játékrész Alen Masovic két lövésével indult, az egyik mellé ment, a másikat Kovácsik védte. Az 50. percben közel voltunk az egyenlítéshez, Géresi hámozta át magát egy védőn, majd nagyon éles szögből alig lőtt kapu fölé. A 64. percben Bódi-Suljic kényszerítő után előbbi nagy helyzetben lőhetett, Stevanovic védett. A 76. percben egy remek támadás végén egyenlítettünk, Pátkai óriási labdával hozta helyzetbe Géresit, aki 8 méterről higgadtan passzolt a kapus mellett a hálóba. (1-1.)

Pár perccel később a pálya szélén, a hazai kispad mellett kaptak össze a játékosok és a padon ülők. A kakaskodásból a Čukarički mestere Milan Lesnjak is kivette a részét, így ő a meccs további részét a lelátóról nézte végig, Szolnoki és Matic megúszták egy-egy sárgával. A végére besűrűsödtek a helyzetek, előbb Barczi lövését ütötte ki a szerb kapus, majd Radonjic emelte át Kovácsikot, a labda a felső lécről jött ki. A 92. percben Oliveira lapos beadását rúgta ki egy védő az érkező Pátkai elől.

Az eredmény már nem változott, összesítésben 3-1-gyel jutottunk tovább az EL 3. selejtezőkörébe, ahol a dán Midtjylland lesz az ellenfelünk. Először Felcsúton jövő héten, két hét múlva pedig Herningben. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek