hu en
2016. Július 13. 18:43  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
BFC SIÓFOK - VIDEOTON FC II 2-1 (0-0)
Egygólos vereség a Vidi II második nyári felkészülési mérkőzésén

Disztl László csapata méltó ellenfele volt az NB II-es Siófoknak, mely a mérkőzés hajrájában fordította maga javára a találkozót.

A Telkiben edzőtáborozó Siófok felkérését második csapatunk örömmel fogadta el, így némileg változott ugyan NB III-as együttesünk heti programja, de ahogy mondani szokták, a legjobb edzés a mérkőzés.

Akár csak a Csákvár elleni barátságos találkozónkon, ezúttal is több határon túli magyar próbajátékos kapott lehetőséget Disztl Lászlótól a bizonyításra. A kapuban az erdélyi Fejér Béla állt, a szintén erdélyi János Norbert csatárként szerepelt, de ugyancsak próbajátékon vett részt nálunk az az Ante Solomun is, aki a június végi NK Zavrč - Vidi felkészülési mérkőzésen - a szlovén csapat játékosaként - hívta fel magára a figyelmet.

A mieink az alábbi kezdőcsapattal léptek pályára: Fejér - Baksa, Bognár, Varga, Zsótér - Kónya, Réti - Deli, Kovács, Solomun - János. A találkozót a helyszínen tekintette meg többek közt sportigazgatónk, Kovács Zoltán, vezető játékosmegfigyelőnk, Hadnagy Zsolt, kapusedzőnk, Brockhauser István és pályaedzőnk, Pető Tamás is.

Az első játékrészben a mieink mind fizikálisan, mind pedig játékban teljesen egyenrangú ellenfelei voltak az NB II-es Siófoknak. A jó iramú, változatos első félidőben mindkét kapu előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, azonban vagy a kapusok védtek, vagy a labda kerülte el a kaput, így 0-0-lal fordulhattak a csapatok.

A második félidőben csereként pályára lépett nálunk a Haladástól próbajátékra érkező fiatal támadó, Kócsa Tamás, aki az 58. percben egy szabadrúgást követően magabiztosan lőtte a kipattanót a kapuba, megszerezve ezzel csapatunk számára a vezetést. 

Ebben a játékrészben Disztl László több fiatal labdarúgónak is lehetőséget adott csereként, és bár játékban továbbra is egyenrangú ellenfelei voltunk a Siófoknak, az már érezhető volt, hogy fizikálisan nem tudjuk velük felvenni a versenyt. A sárga-kékek a hajrában két fejes-góllal megfordították a mérkőzést, és végül 2-1-re nyertek.

A Vidi II legközelebb szombat délelőtt az NB II-es Mosonmagyaróvár otthonában lép pályára felkészülési mérkőzésen.

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek