hu en
2015. Október 31. 20:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - DVTK
Ismét hátrányból fordítva győztünk a DVTK ellen

Grumic góljával még a vendégek vezettek a szünetben, a második játékrészben azonban kétszer is betaláltunk. Sejben második NB I-es meccsén először volt eredményes, a győztes gólt Nego szerezte. 

OTP Bank Liga NB I, 2015-2016, Őszi szezon, 14. fordulóMeccs center 
2-1
(0-1)
Sejben 47, Nego 70
Videoton FC:
Danilovics -- Szolnoki, Lang, Juhász, Nego -- Pátkai, Pölöskei (Trebotic 73) -- Oliveira (Sejben 46), Kovács, Suljic -- Feczesin (Simon 85)
Grumic 44
DVTK:
Ivan -- Kovács, Drazen, Lipták, Egerszegi, Kitl, Grumic, Nemes, Koman (BAcsa 85), Novothny (Barczi 76), Eperjesi (Bognár 76)
2015.10.31. SzékesfehérvárSóstói Stadion8 fok, enyhén felhős2409 nézőJátékvezetők: Vad II IstvánAlbert IstvánBozó ZoltánFarkas Balázs

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a DVTK-t fogadtuk a Sóstói Stadionban. A kezdés előtt Pátkai Mátét köszöntötte sportigazgatónk, Kovács Zoltán, ugyanis középpályásunk az előző fordulóban, Szombathelyen játszott 200. alkalommal a magyar élvonalban. Ezt követően egyperces néma felállással emlékeztünk meg a közelgő halottak napja alkalmából a Vidi család valamennyi elhunyt tagjára.

Visszafogott iramban kezdődött a találkozó, az első komolyabb lehetőséget a 17. percben jegyezhettük fel, ekkor Oliveira beadása találta meg Feczesint, aki öt méterről fejelhetett kapura, Rados bravúrral védett. A folytatásban is mi domináltunk, mi birtokoltuk többet a labdát, de komolyabb helyzet nélkül teltek ismét a percek. Félóra játék után Juhász fejelt vissza egy labdát Oliveirának, aki 15 méterről, kapásból rá is lőtte, egy védőről azonban levágódott a játékszer. A 35. percben láthattuk a meccs addigi legnagyobb helyzetét: egy gyors miskolci támadás végén jobb szélről tekert a vendégek egyik játékosa a kapunk elé, a hosszún érkező Grumic három méterről fejelt ekkor még kapu mellé. Kilenc perccel később azonban már nem hibázott a miskolci támadó, gyakorlatilag az előző szituációt másolták le egy az egyben, azaz pontos beadás a jobb szélről, Grumic közeli fejese viszont már a kapunkban kötött ki (0-1). A félidőt Egerszegi távoli szabadrúgása zárta, amit Danilovicsnak kellett bravúrral védenie.

Szünetben Sejben váltotta Oliveirát, és a fiatal szélső az első labdaérintéséből egyenlített: a 47. percben egy balról érkező beadás Feczesin érintésével került a hosszún érkező Sejben elé, aki 14 méterről, jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. A DVTK elleni volt a 19 éves játékos második NB I-es mérkőzése és az első NB I-es találata. (1-1.)

Az egyenlítés után is támadásban maradtunk, az 54. percben a Kovács buktatásáért megítélt szabadrúgást Pölöskei bombázta kapura 19 méterről, a labda kipattant Radosról, Sejben pedig - már lesről - fölé lőtt. Az 59. percben Juhász, 3 perccel később Kovács fejese ment mellé. A 70. percben megszereztük a vezetést: egy szöglet után Juhász fejese jött vissza a kapufáról, az érkező Nego pedig 6 méterről a léc alá vágta! (2-1.)

Az utolsó 20 percben kijött a szorításból a miskolci csapat, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Mi viszont a 84. percben tovább növelhettük volna előnyünket: Kovács ugratta ki Feczesint, aki az alapvonalról passzolt vissza Treboticnak, ő pedig 7 méterről, ajtó-ablak helyzetben Radosba lőtte a labdát. 

A legközelebb a 90. percben jártak a vendégek az egyenlítéshez, amikor egy balról érkező beadást Szolnoki a gólvonal elől vágott a mezőnybe.

A végén maradt a 2-1, győzelmünkkel a 6. helyen állunk a tabellán. A szombatihoz hasonlóan a 3. fordulóban, augusztusban, Diósgyőrben is hátrányból fordítva győztünk 2-1-re, és ez volt egyébként zsinórban a negyedik Vidi - DVTK bajnoki, amit 2-1-re nyertünk a miskolciak ellen.  

A bajnokságban most szünet következik a válogatott Eb-pótselejtezői miatt, az OTP Bank Liga november 21-én folytatódik, akkor a Vasast fogadjuk Sóstón. Legközelebb november 6-án, pénteken lépünk pályára, a Budapest Honvéddal játszunk edzőmeccset a Bozsik Stadionban.

 

CÍMKÉK
tudósítás DVTK 2015-2016 OTP Bank Liga NB I Videoton FC - DVTK
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek