hu en
2014. November 03. 12:18  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
FC DABAS - VIDEOTON FC II 1-1 (0-0)
Döntetlent játszottunk Dabason

Második csapatunk a gólon kívül két kapufát is lőtt, valamint számtalan nagy ziccert alakított ki, azonban mindez a győzelemhez nem volt elég.

NB III Közép-csoport, 2014-2015, Őszi szezon, 12. fordulóMeccs center 
1-1
(0-0)
Tóth 67
FC Dabas:
Scheilinger -- Dévai (Mile 60), Tóth, Electo (Lázár 84), Kőbányai, Domonyi, Molnár, Lanczkor, Gáspár, Geiger, Volenszki (Buczkó 60)
Havasi 55
Videoton FC II:
Gábor -- Baksa, Dobsa, Ács (Cseszneki 70), Kókány, Kiprich (Bognár 75), Nagy, Kocsis Gergő, Király, Géresi, Havasi
2014.11.02. DabasFC Dabas SporttelepJátékvezetők: Benke AdriánLászlai RóbertTörök Sándor

Roppant nehéz meccs várt vasárnap délután második csapatunkra, hiszen a szezon egyik meglepetéscsapatához, az FC Dabashoz látogattak a fehérvári fiatalok. A Dabas egyszer 5-0-ra, egyszer pedig 4-0-ra is nyert az idei bajnokságban, de a legnagyobb bravúrt a 8. fordulóban hajtották végre, amikor is idegenben győzték le 3-2-re a listavezető Vác FC-t, akik toronymagasan a bajnoki cím legnagyobb esélyesei. A legutóbbi két fordulóban két pontot szereztek - nem is akárhogy. A szintén jó erőkből álló Kozármisleny otthonában 9 emberrel sikerült pontot szerezniük, ráadásul úgy, hogy a hazaiak csak az utolsó percekben szerezték meg az egyenlítést, az akkor már félórája kettős emberhátrányban futballozó Dabas ellen. Legutóbb pedig a REAC-ot látták vendégül, és játszottak 1-1-es döntetlent velük. A hazaiak csapatkapitánya az a Molnár Zoltán, aki pályafutása során négy alkalommal lett NB I-es bajnok és az 1996-os atlantai olimpián a magyarok mindhárom csoportmeccsét végigjátszotta. Annak ellenére, hogy a napokban ünnepli 41. születésnapját, a dabasi csapat meghatározó játékosa.

Az első félidőben a küzdelem dominált, a két csapatnak sikerült igazi gólhelyzet nélkül letudnia az első 45 percet. Valamivel többet birtokolták a hazaiak a labdát, de veszélyt nem jelentettek számunkra.

A második félidőben aztán egy teljesen új mérkőzés kezdődött. Azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és a 48. percben Géresi két szép csel után 15 méterről lőtt nagy erővel kapura, a labda a felső lécen csattant. Az 55. percben Baksa a jobb szélről ívelt kapu elé, a hosszú oldalon menetrendszerűen érkezett Havasi, és öt méterről, szép mozdulattal juttatta kapuba a labdát (0-1). A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, Nagy Zsolt és Géresi is ziccert rontott. A 68. percben egy gyors kontra végén egyenlíteni tudtak a hazaiak Tóth Márton góljával (1-1). Csapatunk az utolsó 20 percben gyakorlatilag kapuja elé szegezte a hazai együttest, futószalagon jöttek a helyzetek. Géresi a 73. percben szabadrúgásból ismét a felső lécet találta telibe, majd Nagy Zsolt vihette egyedül a labdát a kapusra - lövése alig kerülte el a dabasi kaput. Néhány perccel a vége előtt még a csereként pályára lépő Cseszneki is gólt szerezhetett volna, azonban ezúttal is szerencséje volt a hazai csapatnak.

A vége maradt az 1-1, mellyel a mérkőzés előtt biztos, kiegyezett volna a Vidi II, azonban a látottak alapján két pont Dabason maradt.

 

Bíró Imre

"Gratulálok a csapatomnak. A játékosok mindent megtettek a győzelemért, nagyon sok helyzetet sikerült kialakítanunk. Ugyanezt a hozzáállást és teljesítményt kell a jövőben is nyújtani!"

CÍMKÉK
2014-2015 NB III Közép-csoport FC Dabas - Videoton FC II
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek