hu en
2014. Október 19. 11:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
ELLENFÉL-LES
A bajnoki címvédő érkezik vasárnap Sóstóra

A DVSC a kezdeti hullámzó teljesítménye után úgy tűnik, kezd magára találni. 

Meccs center Videoton FC - DVSC-TEVA OTP Bank Liga NB I,
11. forduló
2014. Október 19. 16:30
OTP Bank Liga NB I
1 Videoton FC 38 26
2 MTK Budapest 33 8
3 DVTK 29 8
4 Paksi FC 26 12
5 DVSC-TEVA 25 8
6 Ferencvárosi TC 25 7
PtGk Tabella
Videó Szurkolói üzenetek a Loki elleni derbi... Felnőtt @ 2014.10.17.

A DVSC-Teva 62 ponttal nyerte meg a tavalyi bajnokságot és elindulhatott a Bajnokok Ligájában. A 2. selejtezőkörben kapcsolódott be versenybe a hajdúsági csapat, és kiemeltként az észak-ír Cliftonville gárdájával találkozott. Az odavágón 0-0-s döntetlen, a visszavágón 2-0-s Loki siker született. A 3. körben a fehérorosz BATE Boriszov várt a piros-fehérekre, és az első meccsen ugyan győztek 1-0-ra, a visszavágón 3-1-re kikaptak, így az Európ Liga rájátszásában folytathatták. A svájci Young Boys összesítésben 3-1-gyel jutott a főtáblára, a Debrecen kiesett.

A bajnokságot egy nyíregyházi döntetlennel kezdték, majd kikaptak az MTK-tól. A harmadik fordulóban legyőzték a Puskást, a negyedikben kikaptak Újpesten, az ötödikben nyertek a Haladás ellen. A hullámzó kezdést még visszafogottabb folytatás követte, négy meccsen csupán két pontot szereztek, és a 9. fordulót követően csak a 10. helyen álltak. A legutóbbi játéknapon viszont magabiztosan, 4-0-ra verték a Honvédot és az elmúlt két Ligakupa-meccsüket is megnyerték, úgy tűnik tehát, maga mögött hagyta a bajnokcsapat az első hetek nehézségeit. Jelenleg hetedikek a tabellán, 10 gólt rúgtak, 8-at kaptak. Legeredményesebb játékosaik az egyaránt 2 gólos Kulcsár Tamás, Zsidai László és L'Imam Seydi.

Az előző szezonban mindkét bajnoki alkalmával 2-1-re nyert a Vidi ellen a DVSC, mindkét esetben hátrányból fordítva. Székesfehérváron 2012 októberében győztünk utoljára, 3-1-re.

A dvsc.hu beszámolója szerint a vasárnapi rangadón biztos, hogy nem lép pályára a Lokiban a válogatott Mészáros Norbert, ugyanis az egyik edzésen összerúgott csapattársával és részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. A 9. fordulóban Pakson kiállított Zsidai László és Kulcsár Tamás közül előbbi kétmeccses eltiltást kapott, így ő sem játszik a Vidi ellen, utóbbi csak a soron következő bajnokin nem szerepelhetett, ő tehát már visszatérhet.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek