hu en
2014. Június 25. 13:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
FELKÉSZÜLÉS
A Paris Saint-Germainnel is megmérkőzik a Vidi a felkészülés alatt

Csapatunk az UEFA Kupa-menetelés után 30 évvel találkozik a francia sztáregyüttessel július 12-én, 17 órakor Ausztriában. 

Paris Saint-Germain Videoton 2-4 (0-2), Videoton - Paris Saint-Germain 2-0 (2-0) - félbeszakadt, Videoton - Paris Saint-Germain 1-0 (0-0). 1984 őszén születtek ezek az eredmények két hét leforgása alatt az UEFA Kupa második körében. A végül a Real Madrid ellen kupadöntőt vívó Vidi oda-vissza verte a már akkor is sztárokkal teletűzdelt párizsi csapatot és simán lépett a következő körbe.

A Vidi klubigazgatója, Burcsa Győző természetesen mindhárom meccsen pályára lépett, az elsőn gólpasszt adott, a másodikon gólt fejelt. "Büszke vagyok arra, hogy ennyi idő után újra pályára léphet a Vidi a PSG ellen. Párizs első számú csapata, aminek a népszerűsége Franciaországban olyan, mint itthon Fradié. Háromszor is volt alkalmam játszani a 30 évvel ezelőtti sorozatban ellenük, pechemre a második meccs, amin gólt fejeltem, félbeszakadt, de a lényeg, hogy mindháromszor nyertünk és továbbjutottunk" - emlékezett vissza Burcsa Győző.

A nagy sorozat után 30 évvel tehát - igaz csak felkészülési mérkőzés keretében - újra találkozik a két együttes. (Klubunk a teljes 2014-2015-ös szezonra tervez programokat az 1984-'85-ös UEFA Kupa-menetelés 30. évfordulója kapcsán.)

A PSG a mai labdarúgás egyik legmeghatározóbb klubja, négyszeres francia bajnok, az elmúlt két szezon győztese. A játékosok összértéke meghaladja a 300 millió eurót. Olyan, hazájuk válogatottjában is meghatározó játékosok játszanak a Vidihez hasonlóan piros-kék színekkel bíró klubban, mint a svéd Zlatan Ibrahimovic, az uruguayi Edinson Cavani, az argentin Ezequiel Lavezzi és Javier Pastore, az olasz Thiago Motta, Salvatore Sirigu és Marco Verratti, a brazil Thiago Silva és David Luiz, valamint a francia Balise Matuidi és Yohan Cabaye. A 25 fős keret majdnem fele részt vett, vagy még részt vesz a most zajló brazíliai világbajnokságon.

A Bajnokok Ligájában tavaly és tavalyelőtt is a negyeddöntőig jutottak, előbb a Barcelona, majd a Chelsea állította meg őket. 

Július 12-én, szombaton, 17 órakor az ausztriai Gleisdorfban találkozunk a Paris Saint-Germain csapatával. 

Szurkolói információkért és a jegyvásárlási tudnivalókért kattintson ide!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek