hu en
2015. Február 16. 14:38  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
INTERJÚ
Ivanovszki: "Új fejezet kezdődött az életemben a Vidinél"

A januárban igazolt macedón válogatott támadó beszélt a felkészülésről, az edzőmeccsekről és a magyar bajnokságról is.

A második edzőtábor végéhez közelítünk, hogy teltek az elmúlt hetek új csapatodban, hogy érzed magad?

Nagyon jól érzem magam a Vidiben, a társak, a stáb és mindenki a klubnál nagyon kedves és befogadó. Kitűnőek az edzések, remek helyen készülhetünk, ráadásul jó csapatok ellen játszunk. Egy új kezdet a mostani a karrieremben, egy következő lépcsőfok, amit szeretnék sikerrel venni. Az edzéseken és a meccseken is próbálom a legjobbat nyújtani, meg akarom mutatni, hogy érdemes volt leszerződtetni. 

A Samsung Suwon elleni találkozó nem a vártaknak megfelelően sikerült, az orosz Lokomotiv és az ukrán Dinamo ellen viszont jól játszott a csapat. Hogy értékeled ezeket a meccseket?

Mindenképp hasznos mérkőzéseken vagyunk túl, hiszen nálunk erősebb együttesekkel találkoztunk és helyt álltunk. Nem álltunk be védekezni, sok helyzetünk volt, igazából csak a gól hiányzott a játékunkból, de az így is elmondható, hogy a Dinamo ellen közelebb álltunk a győzelemhez. Ez azt mutatja, hogy bármilyen csapattal felvesszük a versenyt.

Mit tudsz a magyar pontvadászatról, a tavaszi ellenfelekről?

Természetesen tájékozódtam a magyar bajnokságról, tudom, hogy a Ferencváros a legnépszerűbb klub Magyarországon, ahogy azt is, az elmúlt évtized legeredményesebb csapata a DVSC. Rájuk és a jelenleg második MTK-ra nagyon kell figyelnünk. A Győr is kemény ellenfél lesz rögtön az első tavaszi fordulóban. Vasile Miriutával együtt dolgoztam a CFR Cluj-nál, ismerem jól, biztos, hogy remekül felkészíti a játékosait. 

Mi a legnagyobb különbség a Videoton és a CFR között?

Jelenleg a szervezettség és az anyagi biztonság az, amiben a Vidi sokkal jobb, többek között ezért is igazoltam ide. Egyébként hasonló csapatokról van szó, mindkettő nagyon erős, mindkettő egy nagy név Magyarországon, illetve Romániában.

Ki vár Székesfehérváron, ha hazaérkezünk szerda éjjel?

Sajnos egyelőre senki, de már nem sokáig leszek egyedül, a Dunaszerdahely elleni, szombati meccs után érkezik a feleségem. Már találtam lakást is, úgyhogy hamarosan elkezdjük a közös életünket Székesfehérváron.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek