hu en
2013. Július 24. 12:30  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
FELKÉSZÜLÉS
Győzelemmel hangoltunk a szezonnyitóra

Nikolics és Zé Luis kettő, Hudák valamint Juhász egy-egy találatával 6-1-re nyertünk a Vasas ellen Felcsúton.

A délelőtti edzés keretében, pontosan 10 óra 30 perckor kezdődött csapatunk bajnoki rajt előtti utolsó edzőmérkőzése Felcsúton, a Vasas ellen. Ezúttal a Calatayud - Szolnoki, Caneira, Vinícius, Mamadu - Álvarez, Tóth B., Kovács, Sándor, Kleinheisler - Nikolics tizenegyet küldte pályára José Gomes. Az NB II-ben szereplő ellenfelünk a Németh G. - Horváth L., Izing, Schulz, Engel - Gál, Horia - Szedlár, Cseke, Boda - Zamostny összeállításban kezdett.

Nagy lendülettel indítottuk a játékot, egyből kapujuk elé szögeztük az angyalföldi gárdát. A első percekben előbb Nikolicsot állították meg lesen, majd Sándor bombázott fölé egy rövid felszabadítást 18 méterről. A 10. percben azonban már vezettünk: Szolnoki remekül ment el a jobb oldalon, Kleinheislerhez passzolt, aki két csel után, kicsit kisodródva, jobbról keresztbe lőtte a labdát, az érkező Nikolics pedig közelről a hálóba passzolt, (1-0). Néhány perccel később először Kovács fantasztikus cseleit láthattuk, majd Kleinheisler lépett ki a védők között, ám hátulról buktatták, büntető következett. Nikolics laposan a bal alsó vette célba, de Németh Gábor elcsípte a lövést. A 20. percben Sándor szerzett labdát a vendégek térfelének közepén, azonnal indította a jobb oldalon meginduló Kleinheislert, aki laposan az érkező Nikolics elé tálalt, támadónk pedig becsúszva, ballal, az ötösről a hálóba lőtt, (2-0). A középkezdés után szinte azonnal Mamadu bal oldali beadását fejelte Niko a felső lécre hat méterről.

A 30. percben Calatayud védett nagyot a röviden, a 35. percben viszont megint mi jöttünk, Tóth Balázs passzolt a bal szélen kilépő Nikolicshoz, aki ballal laposan középre lőtt, Kovács érkezett, lőtt, Németh Gáborban elakadt a labda. Pillanatokkal később Nikolics lépett ki ziccerben, lapos lövését a vendégek portása megfogta. A félidő vége előtt Tóth Balázs 32 méterről óriási erővel lőtt a jobb felső felé egy szabadot, Németh hatalmas bravúrral hárított.

A második játékrészt a Pajovic - Paraiba, Juhász, Szekeres, Stopira - Gyurcsó, Vítor Gomes, Zsótér, Oliveira - Zé Luis, Torghelle csapattal kezdtük. Az elején Ádám Martin lövését másodszorra fogta Pajovics. Az ellentámadásból szögletet harcoltunk ki, amit Gyurcsó ívelt a kapu elé, az ott kialakult kavarodásból Zé Luis jött ki győztesen, hat méterről, fordulásból, laposan lőtt, Németh hárított. Az 56. percben Gyurcsó száguldott el a jobb szélen, egy csel után átívelt a hosszúra, Oliveira beültette a hintába védőjét, ballal középre emelt, Zé Luis pedig négy méterről a kapuba bólintott, (3-0). Négy perc múlva szépítettek a fővárosi piros-kékek, Ádám Martin húzott befelé jobbról, majd 14 méterről ballal a rövid sarokba gurított, (3-1).

Az ivószünetben Hudák váltotta Zsótért, majd alig egy perc elteltével Oliveira jobbról belőtt lapos labdájára Zé Luis érkezett a hosszún és közelről a hálóba bombázott, (4-1). 

A 73. és a 75. percben Cseke kétszer is veszélyeztette kapunkat, Pajovics azonban mindkétszer magabiztos volt, majd a 80. percben Németh Gábor rossz felszabadítása után Hudák emelt gyönyörűen 30 méterről a kapuba, (5-1). A gól után Lupeta érkezett a két találatot jegyző Zé Luis helyére, és alig egy perc múlva 35 méteres szóló után tálalt a ziccerben kilépő Paraiba elé, aki elhúzta Németh mellett a labdát, de a lövés pillanatában beérte egy védő, így a próbálkozás mellé ment.

A 86. percben Gyurcsó balról elvégzett szabadrúgására Juhász érkezett remekül a tizenegyes pontnál és a hosszúba csúsztatott (6-1). Az utolsó percekben Gyurcsó kétszer is jól játszotta magát tisztára a jobb oldalon, de végül mindkét esetben fölé lőtt. A vége előtt még Pajovicsnak akadt dolga, majd a játékvezető lefújta a találkozót.

Magabiztos játékkal, remek gólokat szerezve győztünk a jól futballozó Vasas ellen. A találkozó után még rövid levezető gyakorlatokat végeztek a játékosok, délután pedig újabb tréninggel folytatják a felkészülést a vasárnap kezdődő új bajnoki szezonra. A Videoton FC - Szombathelyi Haladás találkozóra ingyenes lesz a belépés, a részletekről ide kattintva tájékozódhatnak!

CÍMKÉK
edzőmeccs Vasas
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek