hu en
2013. Január 29. 16:00  -  Szabó Gergő   -   Fotó: vidi.hu/Kupeczik Krisztián
Újabb pályaedzővel bővült a szakmai stáb Jorge Mendonca személyében

A portugál szakember mostantól Joan Carrillóval karöltve segíti José Gomes munkáját.

Jorge Alberto Lobo Mendonça 1972. november 26-án született a portugáliai Vila do Corde-ban. 17 évesen fejezte be játékos-pályafutását, majd megkezdte főiskolai tanulmányait, melyek végeztével testnevelőtanári és labdarúgóedzői diplomát szerzett - azonban már a főiskola második évétől tornatanárként és labdarúgóedzőként is dolgozott. Edzői stábunkhoz a portugál első osztályban szereplő Vitória Setúbal csapatától érkezett, ahol szintén pályaedzői feladatokat látott el. Interjú a szakmai stáb új tagjával.

Meglehetősen korán elkezdte edzői pályáját.

Igen, szerencsém volt, hogy már a főiskola alatt gyakorlatot tudtam szerezni. Rengeteget tanultam azon időszak alatt, talán többet segített a munkavégzés, mint a főiskolai képzés. Egyébként José Gomest is ekkor ismertem meg, mivel az évfolyamunkból mi ketten voltunk azok, akik már a képzés alatt elkezdtük az edzői pályát. A közös helyzetünk pedig jó barátokká tett minket, mivel egymással olyan gyakorlati kérdéseket is meg tudtunk beszélni, amiket a többi évfolyamtársunkkal nem. A főiskola után aztán több első osztályú klubnál dolgoztam, bő egy hete például még a Vitória Setúbal pályaedzője voltam.

Miért a Videoton FC ajánlatát választotta - természetesen José Gomes személyén kívül?

A Videoton FC nem hirtelen jött ötletek alapján építkezik, hanem hosszútávú, jól átgondolt elképzelések vannak nagy, de reális célokkal. A klub lépésről lépésre akar fejlődni, és ez nagyon jó dolog. Emellett nagyon jónak tartom a szoros együttműködést a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával. Úgy vélem, hogy egy felnőtt csapat és az utánpótlás egyszerre, azonos elképzelések és filozófia alapján történő építése, nevelése az, ami a leghatékonyabb módszer. Ez pár év alatt óriási előrelépést jelenthet a Videoton FC és az egész magyar labdarúgás számára.

Magánemberként mit kell tudni Önről?

Nős vagyok, két lányom van, 10 és 12 évesek. Nyáron valószínűleg ők is Magyarországra költöznek, hiszen fontos, hogy a család együtt legyen, mert így nekem is még jobban megy majd a munka. A kisebbik, Leonora egyébként teljesen fociőrült, pedig soha nem terelgettem a labdarúgás irányába, sőt inkább próbáltam távol tartani tőle. Most viszont, hogy kitettem a lábam otthonról, egyből beiratkozott az iskolai focicsapatba - mondta nevetve a vidi.hu-nak Jorge Mendonça.

CÍMKÉK
edző edzoi team Jorge Mendonça
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek