hu en
2012. Július 27. 11:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
KOMJÁTI ANDRÁS:
"Több feladatunk is lesz a szezonban"

Komjáti Andrást váratlanul érte a klub felkérése a  Vidi II vezetőedzői posztjára, de nem gondolkodott sokat a válaszon.

Korábban két évet már dolgozott Felcsúton, vagyis a környezet ismerős lehet az ön számára. Most a Videoton FC második csapatát irányíthatja az NB III-as bajnokságban. Meglepődött a klub felkérésén?

Valóban, két nagyon szép évet már eltöltöttem Felcsúton, az akkori NB II-es csapat vezetőedzőjeként. Az első évben harmadik helyen végeztünk, a következő szezonban pedig a Haladás mögött a második helyet sikerült megszereznünk. Ennek azonban már öt éve, azóta rengeteg minden változott itt Felcsúton. A Puskás Akadémia akkoriban kezdte meg működését, most pedig már alig lehet ráismerni az itteni létesítményre. Az évek alatt óriási fejlődés ment itt végbe, kiválóak a körülmények. A felkérés azért is váratlanul ért, hiszen amikor megkerestek a klubtól már javában tartott a felkészülési időszak. Azonban nem kellett sokat gondolkodnom a válaszon, ugyanis a felvázolt szakmai koncepció és a klub körül zajló szakmai munka egyaránt kiválónak nevezhető.

Két edzőmérkőzésen túl van a csapat. Sikerült már megismerkednie a játékosokkal?

Így van, játszottunk már két felkészülési meccset, és bár mindkettőt fölényesen megnyertük, hatalmas különbséget tapasztaltam a szombathelyi és a felcsúti edzőmeccs között. Szombathelyen nagyon motiváltan játszottak a srácok, szerdán azonban a játékosok mintha egy kicsit félvállról vették volna az edzőmeccset. Ez nem túl szerencsés dolog. Nagy gond azonban nincs, a meccs másnapján, az edzés elején átbeszéltük ezt a fiúkkal. Második hete készülünk együtt, úgyhogy mondhatjuk, sikerült feltérképeznem a játékosok tudásszintjét. Azt kell mondanom, hogy kiváló képzést kaptak az akadémián. Ne felejtsük, hogy az NB III-as csapat magját az a brigád adja, amely tavaly megnyerte az országos U19-es bajnokságot. Vannak olyan játékosok is, akik tavaly az NB II-es keretben voltak. Rajtuk érezni, hogy csalódottak a jelenlegi helyzetükkel, de ebből még akár előnyt is kovácsolhatnak, ha elég alázatosan állnak hozzá. Itt a lehetőség arra, hogy bizonyítsák, nekik nem az NB III-ban van a helyük. Biztos vagyok benne, hogy akik rendszeresen jó teljesítményt nyújtanak, azok akár már télen, de legkésőbb jövő nyáron felkerülhetnek az NB II-be, vagy adott esetben akár az NB I-be. Ehhez azonban, ismétlem, jó teljesítményre és alázatos munkára lesz szükségük.

Melyek a csapat céljai a bajnokságban?

Konkrét cél még nincs, ehhez meg kell várnunk, hogy kialakuljon a végleges keret. Erre az NB II-es csapat keretének véglegesítése után lesz lehetőségünk. Az biztos, hogy több feladatunk is lesz a szezon során. Az egyik, hogy azok a fiatal játékosok, akik eddig az ifibajnokságban szerepeltek, fokozatosan felvegyék a felnőtt bajnokság iramát, ritmusát. Emellett az első csapat szakmai stábjának a kéréseit is figyelembe kell vennünk. Fontos, hogy versenyeztetési lehetőséget biztosítsunk azoknak a játékosoknak, akik az első kerethez tartoznak, de ott nem kapnak lehetőséget, mert mondjuk sérültek voltak.

Tudja már, hogy hol játssza a csapat a hazai bajnoki mérkőzéseit?

A legutolsó információm az, hogy a hazai meccseinket Felcsúton játsszuk. Azonban nem tartom kizártnak azt sem, hogy egy-egy nagyobb rangadó alkalmával Székesfehérváron lépjünk pályára, de ez még a jövő zenéje.

Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek