hu en
2011. Szeptember 19. 07:20  -  Németh Zoltán
A még nyeretlen ZTE-t fogadjuk

A 10. forduló pénteki nyitómeccsén a 2 pontjával sereghajtó Zalaegerszeg érkezik a Sóstói Stadionba.

Péntek
Videoton FC - ZTE (18:00, SportM)
Az OTP Bank Liga 10. fordulójának nyitómérkőzésén hazai környezetben lép pályára csapatunk, az ellenfél az első sikerét eddig eredmény nélkül hajszoló Zalaegerszegi TE lesz. A Zete szinte minden jelentősebb mutatóban a mezőny végén jár, nyeretlensége mellett a zalai klub lőtte a legkevesebb (5) és kapta a legtöbb (22) gólt, ráadásul eddigi 5 idegenbeli találkozóján még pontot sem szerzett, a ZTE kispadján Csank Jánost váltó Prukner László számára így létfontosságú lenne megszakítani csapata rossz sorozatát. A Vidi 100%-os mérleggel büszkélkedhet hazai pályán, bízunk benne, hogy szurkolóink nagy létszámban látogatnak majd ki a Sóstói Stadionba, és támogatásukkal segítik csapatunkat hibátlan hazai mérlegünk megőrzésében.

Szombat
Kaposvári Rákóczi - DVSC-TEVA (15:00, Sport1)
A Debrecen továbbra is veretlenül menetel, és az ETO-val karöltve vezeti a bajnokságot. A Rákóczi ellenben nem brillírozik a 2011-2012-es szezonban, a kaposváriak július óta nyeretlenek, igaz, hazai pályán még nem is kaptak ki. Benne van tehát a meccsben egy esetleges döntetlen, bár vélhetően ezzel a vendégek kevésbé egyeznének ki.

Újpest - Haladás Sopron Bank (17:30, Sport1)
A lila-fehérek a 8. fordulóban, a Pécs legyőzésével intettek búcsút nyeretlenségüknek, de a Honvéd ellen nem tudták tovább gyarapítani pontjaik számát. A Haladás gyenge rajtja után egyre szorgosabban gyűjtögeti pontjai számát, Aczél Zoltán együttese idegenben legyőzte a Ferencvárost is, Halmosiék most a zöld-fehérek ősi riválisának stadionját is bevehetik.

MVM Paks - Pécsi MFC (18:00)
A legutóbbi szezon meglepetéscsapata a mostani idény üde színfoltját fogadja. A tavasszal ezüstérmes Paks számára ez az ősz nem a tervek szerint alakul, mindössze 11. az Európa Liga selejtezőjében remek teljesítményt nyújtó gárda. A PMFC ellenben újoncként is harcban van a dogogóért, azonban Pakson a pécsinél erősebb csapatok is veszítettek már pontokat.

BFC Siófok - Budapest Honvéd (18:00)
A Siófok masszív gárdává nőtte ki magát a szezonban, jellemző adat: a Balaton-parti klub meccsein esett eddig a legkevesebb gól, a BFC 8-8 rúgott illetve kapott góllal áll 9 forduló után. A Honvéd dobogós tagságára is kevesen fogadtak volna a szezon előtt, a 8 gólos Danilo vezette kispestiek egy újabb sikerrel tovább erősíthetik pozíciójukat.

Lombard Pápa Termál FC - Vasas-Híd (18:00)
Marijan Vlak kezei alatt egyre jobban formálodik a Vasas, a legutóbbi fordulóban csapatunk ellen döntetlenező gárda azonban már nem várhat sokáig második győzelmének megszerzésével. Farkas Balázsék pechjére egy hazai pályán ritkán botló Pápa következik, a Lombard eddig csupán a Debrecen ellen bukott saját közönsége előtt. A hétvégén látottak alapján azonban a Vasas akár meglepetést is okozhat.

Vasárnap
Kecskeméti TE - Ferencváros (16:00, M1)
Tomiszlav Szivics együttese ebben a szezonban is megbízható középcsapatként szerepel, csapatunk kölcsönjátékosai, Gyurcsó Ádám és Lencse László a Fererncváros ellen is kulcsszerepet tölthetnek be. Az FTC a 15. helyen áll, a Prukner Lászlót váltó Détári Lajosnak egyre kevesebb ideje marad a kísérletezgetésre, hiszen a riválisok sem tétlenkednek, Kecskeméten ráadásul ritkán terem babér az odalátogatóknak.

DVTK - Győri ETO FC (18:00, Sport2)
A Pécs mellett a másik újonc, a Diósgyőr sem átszállójegyre pályázik az élvonalban, a szurkolói segítségét maximálisan kiaknázó DVTK a Győri ETO megtorpedózására készül. A Lokival holtversenyben listavezető Csertői-csapat kapta eddig a legkevesebb gólt a szezon során, vélhetően hatalmas taktikai csatát hoz majd az élboly oszlopos tagjainak összecsapása a forduló zárómérkőzésén.
 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek