hu en
2011. Április 25. 13:08  -  Németh Zoltán
Tizedszerre a Paks ellen - Videó

A Videoton FC és a Paks tizedik mérkőzésére készül, honlapunk a felek eddigi bajnokijait foglalta keretbe.

A két csapat közös élvonalbeli története 2006. augusztus 27-én kezdődött az újonc Paks otthonában. Csapatunk az első félidőben nem tudta feltörni a hazai reteszt, fordulás után azonban Csizmadia Csaba és Sitku Illés góljaival sikerült megnyerni a bajnokit 2-0-ra, ez a 4. fordulós siker volt klubunk első győzelme a 2006/2007-es idényben. Az első fehérvári derbit ugyancsak ebben a szezonban vívták, a paksiak Kiss Tamás góljával a 11. percben vezetést szereztek, a Vidinek a 81. percig kellett várnia az egyenlítésre, ekkor Kuttor Attila mentett pontot. A szezon végén egyesületünk a 6., az újonc Paks a 11. helyen zárt.
A 2007/2008-as kiírásban a 10. fordulóban kerültek szembe, Pakson a hazaiak nyertek 2-1-re, Éger öngóljával csapatunk vezetett, azonban Búzás egyenlített, majd a 93. percben Tököli a győztes gólt is megszerezte a hazaiaknak. A 25. forduló fehérvári meccsén magabiztosan vágott vissza a Vidi, Dvéri Zsolt a 22. percben szerzett vezetést, majd a hajrában Nagy Dani és Koller Ákos gólja alakította ki a 3-0 arányú végeredményt. Érdekesség, hogy Atomváros csapata ekkor is 11. helyen futott be, míg a Videoton az 5. pozícióban zárt.
A 2008/2009-es pontvadászatban Fehérváron rendezték a páros első csatáját, mely sima Vidi-sikerrel zárult. A zöld-fehérek ugyan Kiss Tamás 10 méteres lövésével gyorsan előnybe kerültek, ám Goran Vujovics pontos fejese még az első félidőben egyenlítést ért. Fordulás után Vujovics belőtte második gólját, majd Farkas Balázs és Kulcsár Tamás alakította ki a 4-1-es diadalunkat. Tavasszal egyetlen gól is elég volt csapatunk sikeréhez, Andre Alves a 67. percben lőtte be a találkozó egyetlen és döntő gólját.
A legutóbbi idényben 2009. szeptember 19-én, a 8. forduló keretében meccselt a két csapat, a sóstói találkozón Szakály Dénes szépségdíjas duplájával és Nagy Dániel góljával 3-0-ra nyert a Vidi. A tavaszi visszavágón Tököli révén gyorsan előnybe került a Paks, de csapatunk még az első félidőben fordított Sándor György fejesével, valamint Nikolics Nemanja lövésével, a vége így 2-1 lett a Vidinek.
A most futó szezonban a 10. forduló keretében Székesfehérváron futottak össze a csapatok, együttesünk a szünetben már 2-0-ra vezetett Gosztonyi András lövésével és Alves büntetőjével, a Paks a második félidőben csak szépíteni tudott, Éger tizenegyesből talált be.
A fenti találkozók alapján csapatunk 9 mérkőzés után már 7 győzelemmel áll a Paks ellen, míg riválisunknak mindössze egyszer sikerült besöpörni valamennyi bajnoki pontot.

A két csapat őszi bajnokijának összefoglalója:

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek