hu en
2010. Május 13. 11:19
A tizenhatoson belül életveszélyes a Vidi

A Vasas elleni meccsen a szurkolók gólokat várnak a csapattól – de milyet?

Honlapunk rendszeres látogatói találkozhattak már azzal az összeállításunkkal, amelyben azt boncolgatjuk, milyen „típusú” gólokat szerez csapatunk. Érdemes feleleveníteni az őszi idény zárásakor készített statisztikát: a Videoton – 15 mérkőzésen – 36 gólt vágott, ez 2,4-es meccsenkénti átlag. Játékosaink a bajnokság első felében 16 gólt szereztek a tizenhatoson belüli akcióból, viszonylag sok volt a fejesgól (8), a szabadrúgás (5), az átlövés (4), és belőttünk három tizenegyest.
Tavasszal, sokkal inkább bekkelő, defenzív csapatokkal találkozik a Videoton FC. Alkalmasint ez is magyarázza, hogy a 12 meccsen 19 gólt szereztünk, ez 1,6-os átlag.
A 19 találatból azonnal le is vehetjük a szombathelyi Guzmics két öngólját, Vidi játékos 17-t szerzett. Ebből 12 a tizenhatoson belülről, lábbal született – ez a kategória kiemelkedően a legdominánsabb. Egyetlen gólunk született átlövésből, Sándor György rúgta a tizenhatos vonalról – kicsit ez is belelóg az előző kategóriába. Csökkent a fejesgólok száma (3), csak egy tizenegyest rúghattunk – szabadrúgás pedig tavasszal nem akadt be.
A tavaszi, házi góllövőlistát Nemanja Nikolics vezeti 6 góllal, de szorosan a nyomában jár Andre Alves is (5). A további hat gólon Sándor György és Elek Ákos (2-2), valamint Polonkai attila és Lipták Zoltán (1-1) osztozik.
 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek