hu en
2022. Augusztus 28. 14:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: Erdős László és Fejér Megyei Hírlap/Nagy Norbert
Óriási mezőnyfölényben játszott a Vidi női csapata, de egygólos vereséget szenvedett

A Kelen SC korán vezetést szerzett, utána viszont felbillent a pálya, rengeteg helyzetet dolgoztak ki a fehérvári hölgyek, de gólt nem sikerült szerezniük.

Simple Liga Női NB I, 2022-2023, Őszi szezon, 3. fordulóMeccs center 
0-1
(0-1)

MOL Fehérvár FC:
Terestyényi -- Bognár Petra, Szehofner, Pécsi Dóra, Szabó, Jánosi, Földvári Fanni Ildikó, Székely Zsuzsanna, Farkas Gerda (Kozma 46), Romanoczki, Simon
Tóbik 12
Kelen SC:
Bokros -- Bederna, Ónodi, Ambach, Tóbik (Fogl 63), Angyal (Blayer 69), Ramor (Végh 63), Bernhardt (Terhes 75), Kerekes, Ács (Berencsi 75), Bernhardt
2022.08.28. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpálya

Női NB I-es csapatunk vasárnap délelőtt a Kelen SC-t látta vendégül. Hozzánk hasonlóan a Kelen SC is tavaly még az NB II-ben szerepelt.

A vendégek kezdték jobban a meccset és a 12. percben egy védelmi megingásunkat kihasználva Tóbik megszerezte a vezetést (0-1). A folytatásban azonban nagy mezőnyfölényben futballoztunk, gyakorlatilag a szünetig egykapuztak a fehérvári hölgyek, 45 perc után 9-0 volt a szögletarány a javunkra. A mezőnyfölényünk ellenére az első komolyabb lehetőségünkre a 33. percig várni kellett, ekkor Szabó 18 méteres szabadrúgását védte szépen a vendégek kapusa. Öt perccel később még nagyobb bravúrra volt szüksége Bokrosnak, Bognár ugyanis 20 méterről ívelt kapura, a Kelen SC hálóőre a léc alól tenyerelte szögletre a labdát. A 43. percben ismét Bognár veszélyeztetett, 28 méteres bombája a felső lécen csattant. 

A játék képe semmit nem változott a szünet után, a mieink a saját kapujukhoz szögezték a vendégeket. Az 57. percben egy sarokrúgást követően Székely elé került a labda, aki 13 méterről kapura lőtt, de a remek napot kifogó Kelen-kapus ismét nagyot védett. A 80. percben Szehofner beadására jó ütemben érkezett a kapu elé Kozma, azonban a védőknek sikerült tisztázniuk az utolsó pillanatban. A 84. percben Szehofner tekert 21 méterről kapu fölé egy szabadrúgást. A fehérvári hölgyek mindent megtettek a gólszerzés érdekében, még a 93. percben is adódott gólszerzési lehetőség, de ezen a napon semmi nem jött össze, így a vendégek, akik az egyetlen kapuralövésükből gólt szereztek, elvitték mindhárom pontot. 

Legközelebb szeptember 10-én, szombaton 11 órakor a három meccs után 9 ponttal és 20-0-ás gólkülönbséggel az élen álló ETO FC Győr látogat Székesfehérvárra. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek