hu en
2021. Szeptember 11. 21:55  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Döntetlen a Mezőkövesd otthonában

Nehézségekkel küzdő csapatunk hátrányból fordított, de az utolsó máodpercben egyenlíteni tudott a Mezőkövesd.

Szombat este csapatunk a Mezőkövesd otthonába látogatott. Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovácsik - Fiola, Rus, Lüftner, Heister - Nego, Szendrei, Makarenko, Dárdai - Nikolics, Kovács kezdőnek szavazott bizalmat. Stopirára, Petrjákra, Zivzivadzére és Kodróra azért nem számíthatott vezetőedzőnk, mivel az elmúlt napokban mind a négy labdarúgó COVID-tesztje pozitív lett. 

A 2. percben Dárdai ívelt kapu elé egy szabadrúgást, a hazaiak kapusa kiöklözte a labdát a veszélyes zónából, végül felszabadult a mezőkövesdi kapu. Pár perccel később a túloldalon is egy szabadrúgás jelentette az első veszélyes szituációt, Besirovic nagyon jó helyről, 20 méterre a kapunktól jócskán fölé tekert. A 18. minutumban előbb Rus fejesét védte a hazaiak olasz kapusa, majd néhány pillanattal később Kovácsik hatástalanította Drazic bombáját. 

A 39. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd, egykori játékosunk, Kocsis Gergő adta be szélről a labdát, amit Nagy Dániel kapásból lőtt az ötös sarkáról a kapunkba (1-0). A szünet előtti percekben a hazai együttes sorozatban négy sarokrúgást is elvégezhetett, újabb gól azonban nem született az első játékrészben.

A második 45 percre már nem jött ki a pályára Kovács István, helyére Jallow állt be. Hatalmas hazai helyzettel kezdődött a második félidő, Cseri beadását Vutov 13 méterről lőtte kapura, Kovácsik védett. Egy perccel később Nikolics tekert 10 méterről, ballal kapu mellé, majd a túloldalon Drazic egy csel után kapura lőtt 16 méterről, a labda nem sokkal kerülte el a kapunkat. 

A 71. percben megszületett az egyenlítő találatunk, Nego mellel tette vissza a labdát Nikolicsnak, aki egy pattanás után gyönyörűen tekert 10 méterről a bal felsőbe (1-1). Ez volt Niko 108. vidis bajnoki gólja, már csak három találat választja el Szabó József klubrekordjától.

Tíz perccel később pedig megszületett Heister első vidis bajnoki gólja is, miután a Szendreitől kapott labdát megtolta, majd 24 méterről kilőtte a bal alsót (1-2). Néhány pillanattal később Besirovic végezhetett el 19 méterről egy szabadrúgást, a labda a felső léc alá be is fért volna, de Kovácsik nagyot védett. Úgy tűnt, sikerül ismét egy gólos hátrányból megnyerni a meccset, mint legutóbb az MTK ellen, azonban a 4 perces hosszabbítás utolsó másodpercében Jurina fejelt a kapunkba egy szélről érkező beadást követően, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

Csapatunk legközelebb szeptember 22-én az FTC-t látja vendégül a bajnokságban, előtte azonban még Sopronban játszunk a MOL Magyar Kupában egy hét múlva, szeptember 18-án. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek