hu en
2021. Szeptember 03. 09:40  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Elindult a Vidi Lengyelországba - FRISSÍTVE

A válogatottak és a sérültek nélkül indult útra csapatunk Częstochowába péntek délelőtt.

13.30

Alig egyórás repülést követően szállt le a Vidi gépe a katowicei reptéren, ahonnan busszal utazott tovább együttesünk Częstochowába. A szállás elfoglalása után ebédelt a csapat, majd a játékosok számára pihenő következett, a stáb több tagja pedig ellátogatott a Jasna Góra-i pálos kolostorba, ahol Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolása, a Fekete Madonna ikon található.

9.30

Száz éves idén a Rakow Częstochowa, szurkolóink lengyel barátai ráadásul 893 nap után térhetnek vissza saját stadionjukba, így adta magát, hogy a MOL Fehérvár FC ellen legyen az első mérkőzésük nézők előtt - nem mellesleg a találkozó a piros-kékek legendájának, Piotr Malinowskinak is a búcsúmérkőzése is lesz egyben.

Játékosaink 7 órakor találkoztak a MOL Aréna Sóstónál, majd elindult a Vidi-busz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér GAT-terminálja felé, ahonnan 10:30 órakor szállt fel gépünk a katowicei reptér irányába. A felszállás előtt a mérkőzés hátteréről sportigazgatónk, Sallói István beszélt.

"Még tavasszal kaptunk meghívást az idén 100 éves Rakowtól, hogy a születésnapjukat egy gálamérkőzés keretében, velünk szeretnék megünnepelni.  Mivel tudjuk, hogy szurkolóink számára fontos a Rakow-val való barátság, a megtisztelő felkérést elfogadtuk, azonban a járványhelyzet akkor közbeszólt, és az eredeti időpontban sajnos nem jöhetett létre. A nyár folyamán egyeztettünk újra a klubbal és a mostani időpontban tudtunk megállapodni, még nem sejtve mennyire nehéz helyzetben leszünk most. Sportszerűen tartottuk magunkat a megállapodáshoz, de ezzel nagyon komoly kihívás elé állítottuk Szabics Imrét és a szakmai stábot. A nemzeti csapatával készül jelenleg Fiola Attila, Nikolics Nemanja, Szendrei Norbert, Fodor Péter, Stopira, Rus Adrián, Visar Musliu és Jevhen Makarenko, továbbá rehabilitációs munka miatt nem tud elutazni a csapattal Funsho Bamgboye, Hangya Szilveszter, Ruben Pinto, Emil Rockov, Zsóri Dániel és Armin Hodzic sem. Kisebb sérülés miatt nem kockáztatjuk Kenan Kodro játékát, Ivan Petrjak fogászati beavatkozáson esik át, Kovácsik Ádám kötőhártya-gyulladással bajlódik, Nego Loic pedig a korábban bejelentett ok miatt szintén nem lehet ott Lengyelországban. Jelen helyzetben az a cél, hogy ellenfelünk születésnapja és felújított stadionjuk „avatása” jó hangulatban teljen, illetve jópár olyan játékosunkat, akik még nem jutottak kellő mérkőzésperchez, meg tudjuk nézni éles meccshelyzetben.  Minden rosszban van valami jó, így a sérüléshullám és válogatott elfoglaltság miatti szituáció jó lehetőséget teremt, hogy a fiatalok is pályára léphessenek egy nemzetközi mérkőzésen, ráadásul egy igencsak elismerésre méltó éveket és nyarat maga mögött tudó csapat ellen" - nyilatkozta a reptéren Sallói István.

A MOL Fehérvár FC Lengyelországba utazó kerete:

Kapusok: Kovács Dániel, Gundel-Takács Bence
Mezőnyjátékosok: Michael Lüftner, Marcel Heister, Kojnok Zsolt, Dinnyés Olivér, Nyári Patrik, Alef, Kovács István, Dárdai Palkó, Csoboth Kevin, Budu Zivzivadze, Lamin Jallow, Menyhárt Zsombor, Tóth Tamás Vid, Horváth Barnabás

A tervek szerint csapatunk 13.00-kor foglalja el a szállást, majd ebéd és pihenő a délutáni program. A Rakow elleni barátságos mérkőzés 19.21-kor kezdődik, honlapunk online közvetítése 18.30-kor indul. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek