hu en
2020. Október 08. 22:47  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: mlsz.hu
Magyar válogatott - győzelem Bulgáriában, Niko is betalált

Mind a négy, keretbe behívott Vidi-játékos pályára lépett a mérkőzésen, 3-1-re nyertünk!

Csütörtök este a magyar válogatott Bulgáriában lépett pályára, a mieink Eb-pótselejtezőt játszottak a Vaszil Levszki Stadionban. A győztes csapat az Izland - Románia mérkőzés továbbjutójával (mint később kiderült, Izland ellen) játszhat majd ki-ki-meccset az Eb-részvételért. Marco Rossi szövetségi kapitány a Gulácsi - Fiola, Orbán, Lang, Szalai, Holender - Kalmár, Nagy, Sigér - Sallai, Szalai kezdőnek szavazott bizalmat. 

Nedelev távoli bombájával kezdődött a meccs, a labda azonban jócskán a kapunk fölé szállt. A 17. percben megszereztük a vezetést, Kalmár szögletét Orbán juttatta közelről a hazai kapuba (0-1). Szinte azonnal válaszolhattak volna a hazaiak, Nedelev löketét Gulácsi azonban bravúrral tolta ki a léc alól. A 26. percben Ivanov lőtt 15 méterről alig a kapunk mellé. Az első félidő nagy részében a bolgárok támadtak többet, de védelmünk, Gulácsival az élen, remekül állta a sarat. A 38. percben Nedelev közeli fejesét védte óriási bravúrral kapusunk, majd a szünet előtti utolsó percben Karev lőtt kapura néhány méterről, Gulácsi lábbal mentett hatalmasat. 

Parádésan kezdtük a második játékrészt, Kalmár 25 méterről végezhetett el egy szabadrúgás, a nagy erejű lövés a sorfalról pattant a bolgár kapuba (0-2). Az 56. percben büntetőt ítélt a játékvezető a hazai csapat javára, azonban a videóbíró felülbírálta az ítéletet, ugyanis a szabálytalanság még a 16-oson kívül történt, így végül 17 méterről végezhetett el szabadrúgást Bulgária, a lövés kapu fölé ment. 

Az 58. percben Szalai helyére pályára lépett a Vidi támadója, Nikolics Nemanja, majd 10 perccel később újabb két Vidi-játékos állt be, Hangya Szilveszter Kalmárt váltotta, a válogatottban debütáló Nego Loic pedig Holender helyére érkezett. 

A 76. percben a Vidi játékosai hozták össze a magyar válogatott harmadik gólját: Hangya beadását Nikolics védhetetlenül fejelte 6 méterről a kapuba (0-3).

Két perccel később ismét Nedelev tornáztatta meg egy távoli bombával Gulácsit, kapusunk ezúttal is bravúrral védett. 

A 88. percben szépítettek a hazaiak, Jomov lőtte ki 14 méterről a bal alsó sarkot, beállítva ezzel az 1-3-as végeredményt. 

A számunkra szintén fontos másik mérkőzésen Izland 2-1-re legyőzte Romániát.

A magyar válogatott november 12-én Budapesten Izland ellen vívhatja ki az Eb-n való részvételt, amennyiben azt a meccset megnyerjük, akkor biztos, hogy 2021-ben Magyarország ott lesz az Európa-bajnokságon. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek