hu en
2020. Február 21. 09:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ELLENFÉL-LES
A tizenegyedik Zalaegerszeg érkezik a MOL Aréna Sóstóba szombaton

A vendégek szerdán továbbjutottak a Magyar Kupában és a legjobb nyolc között pont velünk találkoznak majd.

Az OTP Bank Liga 2019-20-as idényének 22. fordulójában a Zalaegerszeg lesz együttesünk vendége a MOL Aréna Sóstóban. A találkozó február 22-én 17 órakor kezdődik.

A ZTE éles küzdelmet vív a bennmaradásért az OTP Bank Ligában. Az NB II bajnokaként 2012 után először szerepelnek az élvonalban és eddig 21 pontot gyűjtve a 11., kieső helyen állnak, viszont lemaradásuk mindössze 2 egység a Paks és 3 a Kisvárda mögött, míg az Újpest szintén „lőtávolon belül” van. 2020 első négy fordulójában összesen egy egységet gyűjtöttek, de az 5.-en, az Újpest ellen, hazai környezetben 0-1-ről tudtak fordítani és otthon tartották a három pontot. A Magyar Kupában-nyolcaddöntőben az NB III-as Lipót volt az ellenfelük és az odavágón 3-1-es vereséget szenvedtek, de ezt szerdán, Zalaegerszegen 5-1-e sikerrel korrigáltak.

A transfermarkt.de portál keretük összértékét 5,73 millió euróra taksálja, ami a 3. legalacsonyabb az NB I-ben. Legértékesebb játékosuk az átigazolási időszak utolsó napján a Ferencvárostól kölcsönben megszerzett Bőle Lukács (600 ezer euró), de a korábbi válogatott Stieber Zoltán és a szintén a télen érkező, ciprusi válogatott Fanos Katelaris (Omonia Nicosia) is eléri az 500 ezer eurót.

Bőlén és Katelarison kívül más erősítés is történt az elmúlt hetekben, Eric McWoods (Trans Narva) Észtországból, Stjepan Ostrek a szlovén második vonalból (Nafta Lendava), Matija Katanec a Mezőkövesdtől került a ZTE-hez, miközben távozott a csapatkapitány Devecseri Szilárd (Haladás), valamint Miroslav Grumic (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Oleh Holodiuk, egykori középpályásunk, Hudák Martin (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), valamint az U20-as világbajnoki bronzérmes Kiss Máté (ETO FC Győr). Meshack Izuchukwu Ubochioma ugyan csak januárban került a klubhoz, de februárban már kölcsönadták őt - Lendvára.

Ellenfelünk kevesebb mint két héttel ezelőtt vezetőedzőt váltott: Dobos Barna helyett Márton Gábor ült le a kispadra. A szakember korábban a Pécs trénere volt az élvonalban.

A ZTE házi gólkirálya 7 találattal Radó András (4 asszisztjával együtt az NB I 3. legjobbja a kanadai táblázaton), Bobál Gergely 6-nál jár, viszont a legtöbb játékperc a kapus Demjén Patrik (1890) mellett Bedi Bencéé (1800). Két kölcsönjátékosunk is erősíti keretüket, Bolla Bendegúz javarészt kezdő jobbhátvédnek számít, Tamás Krisztián viszont hónapok óta sérüléssel küszködik. Rajta kívül Bobál Dávid sem került meccskeretbe az Újpest elleni bajnokin. Eltiltottal nem kell számolniuk.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek