hu en
2019. Augusztus 14. 13:01  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ELLENFÉL-LES
Az idényt egy győzelemmel és egy vereséggel kezdő DVTK látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

A miskolciak kapuját korábbi hálóőrünk, Branislav Danilovic őrzi.

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában ismét hazai környezetben, a MOL Aréna Sóstóban lép pályára csapatunk. Ellenfelünk ezúttal a Diósgyőri VTK együttese lesz, a találkozó augusztus 17-én 19:30-kor kezdődik.

A miskolciak a tavasszal az előző két idényhez hasonlóan újfent a kiesés ellen küzdöttek, bennmaradásuk az utolsó fordulóig kérdéses volt, de végül 4 ponttal az MTK előtt végeztek, így maradtak az élvonalban. A 2019-20-as szezont egy Honvéd elleni győzelemmel (2-1) és egy Újpest elleni vereséggel (1-2) kezdték. Utóbbi találkozón Litauszki Róbert szerelése után a 36. perc környékén Pajovic kapushoz került a labda, aki fel is szedte azt, de a játékvezető kisebb meglepetésre hazaadást ítélt - a közvetett szabadrúgásból született a DVTK gólja.

Fernando együttese a nyáron számos erősítést végrehajtott. Hárman egyaránt kezdők voltak az első két fordulóban - Branislav Danilovic (Puskás Akadémia FC), Joachim Adukor (FK Sarajevo), Prosser Dániel (PAFC) -, míg Szabó Bence (őt klubunktól igazolták le végleg) mindkétszer csereként állt be. Zsolnai Richárd (Vác) egyelőre nem kapott lehetőséget, míg Haris Tabakovic, aki 2017-18-ban a DVSC színeiben 13-szor volt eredményes, továbbra is sérült. Az utánpótlásból hat fiatal is felkerült az első kerethez, de közülük egyelőre csak Boros kapott szerepet.

Mivel távozói oldalon ennél jóval szűkebb a lista, jelenleg a Diósgyőré az NB I legbővebb kerete. Elhagyta a klubot a veterán kapus, Ivan Rados (Vasas), a tavasszal többször is eredményes Vernes Richárd (Hapoel Kfar Shaba), a sokat mellőzött középpályás, Tomislav Mazalovic (Inter Zapresic), míg Ismaila Ousman és Branko Mihajlovic ugyan hivatalosan még a DVTK játékosai, de nem számolnak velük az első keretnél.

A már említett Tabakovic mellett Makrai is hosszú ideje térdsérüléssel bajlódik, eltiltás miatt viszont senki nem hagyja ki a szombati mérkőzést.

A DVTK keretéből Szabó Bence és Tamás Márk a Vidi saját nevelésű játékosai, Branislav Danilovic pedig a 2015-16-os idényben első számú hálóőrünknek számított.

CÍMKÉK
2019-2020 OTP Bank Liga MOL Fehérvár FC - Diósgyőri VTK
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek