hu en
2019. Április 28. 13:18  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
MOL Vidi II - vereség a Puskás Akadémia FC II otthonában

A hazaiak végig jobban alkalmazkodtak az ideálisnak nem nevezhető időjárási körülményekhez és magabiztosan nyertek. 

NB III Nyugati csoport, 2018-2019, Tavaszi szezon, 25. fordulóMeccs center 
3-1
(3-0)
Taylor 25, Mim 31, Kovács 40
Puskás Akadémia FC II:
Varga -- Major, Mim (László 61), Radics, Tamás, Kocsis, Sipos (Vörös 82), Kovács, Papp, Taylor, Radó (Papp 77)
Berecz Zsombor 60
MOL Vidi FC II:
Németh Botond Gábor -- Joan Campins, Zeke, Pratsler (Pápai 72), Berecz Zsombor, Hadzic (Major 86), Galacs Erik (Horváth 62), Szabó, Tarnóczi, Tamás Olivér, Mocsi
2019.04.28. FelcsútPancho ArénaJátékvezetők: Molnár ZsoltBognár LászlóMolnár István

Második csapatunk vasárnap délelőtt Felcsútra látogatott, az NB III Nyugati csoportjának legjobb formában lévő együttesének, a PAFC II-nek az otthonába. A felcsútiak a legutóbbi öt bajnokijukat zsinórban megnyerték, a mieink pedig szintén győzelemmel hangolódtak a mai mérkőzésre, a Pénzügyőr elen nyertünk hazai pályán 1-0-ra. Az NB I-es keretből ezúttal öt játékosra (Mocsi, Szabó, Berecz, Joan és Elvir Hadzic) számíthatott Tímár Krisztián.

Ideálisnak egyáltalán nem nevezhető körülmények között került megrendezésre a mérkőzése, szinte orkán erejű szélben futottak ki a játékosok a felcsúti pálya egyébként kifogástalan gyepszőnyegére. A mieink meglepően bátran kezdték a meccset. Pratsler előtt két lehetőség is adódott a 3. és a 4. percben is, ezt követően pedig Szabó tesztelte 22 méterről a hazaiak kapusát. A 8. percben jegyezhettük fel az első felcsúti helyzetet - akiket ebben a félidőben támogatott a nagy erejű szél - Kovács 30 méteres lövése a felső lécen csattant. 

A 25. percben labdát veszítettünk a saját térfelünkön, ebből pedig gyors ellentámadást vezetett a PAFC II, melynek végén Taylor talált a kapunkba (1-0). Két perc elteltével Berecz Zsombort buktatták a hazai védők a 16-oson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Három perccel később egy hazai sarokrúgást követően veszélyesen csapódott a labda a léc alá, de Németh bravúrral kipiszkálta azt onnan. Az imént nagyot védő kapusunk az újabb szögletet követően tehetetlen volt, Mim Gergely érintés nélkül tekert a kapunkba (2-0). A 40. percben ismét kihasználták a hazaiak a szél segítségét, körülbelül 45 méterről íveltek kapura egy szabadrúgást, amit kapusunk a felső lécre tenyerelt, a kipattanóra pedig Kovács Tamás érkezett a leggyorsabban, és közelről a kapunkba lőtt (3-0).

A második félidőben a szél már bennünket támogatott, ennek megfelelően a játék a hazai térfélen zajlott. A 60. percben Galacs harcolt ki büntetőt, melyet Berecz értékesített (3-1). A folytatásban azonban elmaradtak a nagy fehérvári rohamok, az időjárási körülményekhez sokkal jobban alkalmazkodtak a hazaiak, akik az utolsó negyedórában futószalagon dolgozták ki az újabb helyzeteket, azonban vagy a kapufa segített ki bennünket, vagy Németh védett nagyokat. 

A vége maradt a 3-1, mellyel a PAFC II nagy lépést tett a dobogó felé, mi pedig jövő héten a Pápa ellen, hazai pályán folytathatjuk küzdelmünket az NB III-as tagságunk megőrzéséért. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek