hu en
2016. Szeptember 13. 12:00  -  Guber Péter   -   Fotó: vidi.hu
STATISZTIKA
Három jelenlegi, egy volt Vidi-játékos az első 8 forduló álomcsapatában - Feczesin a legjobb támadó

Az InStat értékei alapján csatárunk mellett Nego és Vinícius is tagja a legjobb tizenegynek, de bekerült a nemrég Franciaországba igazolt Lang is.

Mélységeiben értékeli a labdarúgók egyéni teljesítményeit az InStat futballelemző cég minden bajnoki forduló után. A végeredmények közlését követően összeállított álomcsapatokról a vidi.hu is rendszeresen beszámol (a legutóbbit ide kattintva olvashatja), most pedig a nyolc eddig lejátszott kör legjobb teljesítményei alapján kiszámított válogatottat közöljük.

A Vidi jelenlegi és egykori játékosai szép számmal kaptak helyet a legjobb tizenegyben, mi több: a nemrég a francia első osztályba igazolt Lang Ádám* révén a legmagasabb értékelés (438) is klubunkhoz kötődik. A védelemben azonban nem ő az egyetlen, aki csapatunkból ott van a legjobbak között, Loic Nego és Paulo Vinícius 351-es és 354-es pontszámmal kerültek be. Feczesin Róbert pedig 416-os indexszel a legjobb csatárteljesítményt nyújtotta a 2016-17-es szezon eddigi részében.

Nem túl meglepő módon mind a négy Vidihez köthető játékos egyetlen meccsen, méghozzá a Debrecen ellen 5-1-re megnyert rangadón hozta ezeket a mutatókat. Közel állt még a tagsághoz Pátkai Máté, akinek a nevéhez a belső középpályás poszt második és harmadik legmagasabb értékelése fűződik, és úgyszintén kevéssel maradt el Kovácsik Ádám (295) és Géresi Krisztián (345) Haladás elleni teljesítménye is attól, hogy az álomcsapatba kerüljön.

Összességében már nem kevesebb mint 12+1 (!) különböző Vidi-játékos tudta kiharcolni legalább egyszer a forduló csapata-tagságot. Kovácsik Ádám, Lang Ádám*, Juhász Roland, Paulo Vinícius, Szolnoki Roland, Loic Nego, Fejes András, Stopira, Pátkai Máté, Asmir Suljic, Filipe Oliveira, Géresi Krisztián, Feczesin Róbert és Danko Lazovics mellett 12+1-dikként a ma már klubunknál játszó Varga József, igaz, még debreceni színekben.

A fehérvári játékosok a mostani évadban eddig összesen 27 alkalommal kerültek be az adott forduló álomcsapatába. A legtöbbször Nego (4), de Lang*, Vinícius, Pátkai és Feczesin (3-3), valamint Kovácsik, Juhász és Suljic (2-2) is többször „képviselték” már a Vidit.

A szezon legjobb teljesítményei alapján összeállított álomcsapat 8 forduló után:

Danilovics (305) – Nego (351), Lang (438)*, Vinícius (354), Ramírez (334) – Varga Roland (326), Bognár I. 400), Nagy Dominik (348) – Djuricin (406), Böde (374), Feczesin (416)

* Lang Ádám Vidi-színekben érte el a kiemelkedő InStat-értékeket a szezon első hét fordulójában, de ő már nem klubunk játékosa, szeptember elején a francia Dijon együtteséhez szerződött.

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek