hu en
2016. Február 09. 13:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
ELLENFÉL-LES
A télen tovább erősítő FTC vár ránk szerdán a Magyar Kupában

Thomas Doll együttese néhány hete megszerezte a sokszoros német utánpótlás válogatott Florian Trinkset is. A felkészülés alatt hat meccset játszottak, melyekből négyet megnyertek.

A Ferencváros amellett, hogy 18 pontos előnnyel vezeti az OTP Bank Ligát, a kupában is hozta eddig a kötelezőt, vagyis ott van a legjobb 16 között. Hozzánk hasonlóan októberben, a harmadik fordulóban kapcsolódtak be a Magyar Kupa küzdelmeibe, és a Rákóczi SE Nagyecsed otthonában 10-0-ra győztek. A gólokon Busai (4), Haris (2), Lamah, Varga, Nagy és Lakatos osztoztak. A 32 között az NB II-es Csákvárral találkoztak, az első meccsen 4-1-re nyertek, a másodikon 4-3-ra kikaptak, 7-5-ös összesítéssel jutottak tovább. A Fejér megyei gárda elleni hét találatot Busai, Leandro, Sestak, Varga, Böde, Pintér és Hajnal szerezték.

A téli felkészülés alatt két nagyobb név távozott az Üllői útról, a Lech Poznantól visszatérő Holman Dávid Debrecenbe, míg az ősszel nem sok lehetőséghez jutó Haraszti Zsolt éppen Fehérvárra. Leigazolták viszont a sokszoros német utánpótlás válogatott Florian Trinkset a Greuter Fürth csapatától. 

A téli alapozást január 6-án kezdte az FTC, egy külföldi edzőtáboruk volt, január 20-30. között Törökországban készültek. Az elmúlt egy hónapban 6 meccset játszottak, négyszer nyertek, egyszer ikszeltek, egyszer kikaptak. A legeredményesebb játékos az edzőmeccseken Varga Roland volt, aki hatszor talált be.

Az FTC felkészülési mérkőzései január 13. és február 4. között

Január 13.: FTC–Bonyhád 17–0 (Varga R., Sesták 3-3, Busai, Lamah, Dragóner F. 2-2, Gera, Hajnal, Leandro, Csukics, öngól)
Január 16.: FTC–Zemplín Michalovce (Nagymihály; szlovák) 2–0 (Nagy D., Kárász)
Január 23., Belek: Paderborn (német II.)–FTC 1–0
Január 26., Belek: Wisla Kraków (lengyel)–FTC 2–2 (Varga R., Nagy D.)
Január 29., Belek: Hajduk Split (horvát)–FTC 2–4 (Radó, Varga R., Trinks, Busai)
Február 4.: DVSC–FTC 2–3 (Lamah, Varga R., Radó)

Február 10-én következik tehát a Magyar Kupa negyeddöntő első felvonása, a Ferencváros - Videoton FC összecsapás a Groupama Arénában. A visszavágó március 2-án, Felcsúton lesz.

CÍMKÉK
ellenfél-lesen ftc 2015-2016 Magyar Kupa Ferencvárosi TC - Videoton FC
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek