hu en
2014. Január 18. 10:15  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: Peka Roland / vidi.hu
HATODIK NAP
Málaga - Valencia bajnokin járt a Vidi

Csapatunk péntek este a helyszínen tekintette meg a Valencia málagai vendégjátékát.

A spanyol bajnokira a Vidi valamennyi játékosa valamint a szakmai stáb tagjai is elutaztak. Csapatunk spanyol kapusedzőjének, Paconak a közbenjárására - aki évekig állt a málagai klub alkalmazásában előbb játékosként, majd kapusedzőként - a legjobb helyről élvezhették a játékosok, edzők a mérkőzést.

A találkozónak volt egy külön pikantériája is, hiszen két meghatározó játékosunk, Calatayud és Caneira évekig játszottak abban a két csapatban, amelyik péntek este megmérkőzött egymással az Estadio La Rosaleda-ban. "Cala" ugye malagai nevelés és itt is lett spanyol élvonalbeli futballista, míg Caneira 2004-2008 között volt a Valencia játékosa. 2004. november 20-án egymás ellen is pályára léptek a spanyol bajnokságban, akkor a Valencia 2-0-ra nyerni tudott a Málaga otthonában. Calatayud és Caneira is végig a pályán voltak azon a mérkőzésen. Ilyenkor ismét belegondol az ember abba, milyen nagy büszkeség ez a Vidi számára, hogy két ilyen karakteres labdarúgó is nálunk játszik.

Ráadásul a helyi drukkerek azonnal felismerték Calatayud-ot, aki több tucat autogramot kiosztott a stadionban, és rengeteg közös fotóra is odaállt a szurkolók mellé. Pedig lassan 8 év is eltelt azóta, hogy utoljára a Málaga kapuját védte, de tényleg nem túlzás azt állítani, hogy a mai napig igazi sztárként tekintenek Malagában a Vidi kapusára.

A spanyol bajnoki gól nélküli döntetlennel végződött, de a lefújás után senki sem panaszkodott, hiszen egy kifejezetten élvezetes, jó iramú mérkőzést láthattak a Vidi játékosai, edzői.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek