hu en
2013. December 31. 08:55  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: Peka Roland / vidi.hu és vbke.hu
Véget ért az eddigi legszínvonalasabb, legjobb VBKE futballtorna

Négy nap alatt, több száz pályára lépő játékost és több száz gólt láthatott több ezer néző a 14. VBKE-futballfesztiválon.

Idén első alkalommal négy napos tornát szervezett a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület a két ünnep között. December 27-én, az első napon az immár szokásosnak nevezhető Vadásztölténygyári VASAS Szurkolói Kupát rendezték meg, melyre a Vidi különböző szurkolói csoportjai adták le nevezésüket. A VT VASAS Kupát az az Olim-pia-kosz nyerte meg, melynek keretében klubunk egyik alkalmazottja, Lakatos Róbert - aki Kit Managerként dolgozik a Vidinél - is szerepelt! A döntőt a G-Pont nevű szurkolói formáció ellen játszották, és nagyon magabiztosan, 4-0-ra nyertek.

     
 

Legjobb mezőnyjátékos: Szabó Norbert (G-Pont)

Legjobb kapus: Sklutéti András(Olim-pia-kosz)

Gólkirály: Hart Imre (Fanatici)

 
     


A szurkolói torna végeztével, még péntek késő délután elkezdődött a 28 csapatos VBKE-futballtorna, méghozzá rögtön azzal a csoporttal, melyben a legutóbbi győztes - a vidi.hu által is támogatott - Fehérvár Futsal is szerepelt. A papírformának megfelelően a csoport első helyén jutottak tovább, megelőzve a zömében a Vidi II fiatal futballistáiból álló Felcsúti Kaszásokat, ahol Kiprich, Hudák és Géresi mellett többek közt a Puskás Akadémia fiatal támadója, Nagy Zsolt is játszott.

A második napon folytatódtak a csoportküzdelmek, valamint a négycsapatos női torna is ekkor került megrendezésre a Videoton FC, az FC Baracs, az Amazonok és az erdélyi Szentegyházi Vasas részvételével. A rendkívül élvezetes, jó iramú női tornát végül jobb gólkülönbségének köszönhetően az FC Baracs nyerte meg az Amazonokat megelőzve.

     
 

Legjobb mezőnyjátékos: Bozsik Brigitta (FC Baracs)

Legjobb kapus: Kajtár Linda (Szentegyházi Vasas)

Gólkirály: Kara Csilla (FC Baracs)

 
     

A harmadik játéknapon lépett pályára az Alba Liga éllovasa a Döcös, melyben több olyan játékos is játszott, akik tavaly még a Fehérvár-Futsal színeiben nyerték meg a tornát. Emellett több egykori és jelenlegi NB I-es játékos is parkettre lépett különböző csapatokban, többek közt Gosztonyi András, Horváth Gábor, Ugrai Roland, Zsótér Donát, Salamon Miklós, és Magasföldi József is.

A tornára idén első alkalommal, hat külhoni csapat is benevezett: Szentegyházi Vasas (Erdély), Zadar (Horvátország), Marcelháza (Felvidék), Opole (Lengyelország), MRM Team (Vajdaság), Play-mates (Felvidék). A csoportküzdelmeket az erdélyi együttes élte egyedül túl, és az utolsó játéknapon, az egyenes kieséses szakaszban, óriási meglepetésre nagyon simán búcsúztatták a Gosztonyi Andrással, Horváth Gáborral és Magasföldi Józseffel felálló Villanegrát.

     
   
  Az egyik kiegészítő szabadidőprogram Nyakas Krisztina nagy sikerű BodyArt órája volt, melyen még a sárga-kék mezes lengyel, opolei focicsapat tagjai is részt vettek.  
     

A hétfői gálamérkőzésen olyan egykori legendák is pályára léptek, mint Disztl Péter, Szabó József, Tieber László, Mitring István, Dvéri Zsolt, Vajda Gusztáv, Tiber Krisztián, Földes Gábor. De ott voltak a mai fiatalok is, Kleinheisler László, Szolnoki Roland és Zsótér Donát is. A döntő napján egész nap a helyszínen volt a gyerekek legnagyobb örömére klubunk ifjúsági kabalafigurája, Stopli is, de elfogadta a szervezők meghívását a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának kabalafigurája, a Volán-Ördög is.

A gálameccset a negyeddöntők követték, ahol remek párosítások alakultak ki. A címvédő Fehérvár-Futsal az Alba Liga listavezetőjével, a Döcössel csapott össze és óriási küzdelemben 3-1-re nyertek a futsalosok. A Felcsúti Kaszások a Boiron Homeopátia csapata ellen léptek pályára. Presztízsmeccs volt a javából, hiszen a "Kaszásoknál" szerepelt Hudák Martin, Géresi Krisztián és Kiprich Dávid a Vidi II-ből, valamint Nagy Zsolt az NB I-es Puskás Akadémiából, míg a Boironban többek közt Paudits Patrik (Vidi II), Szabó Balázs (Vidi U21), Wittner Máté (Vidi U21), Cseszneki Richárd (Vidi U21) és Tamás Márk az NB I-es Puskás Akadémia kőkemény védője játszott. Ez a találkozó volt a torna legélvezetesebb, legváltozatosabb és legizgalmasabb mérkőzése, az 1-1-es végeredmény után büntetőkkel 8-7-re nyert a Boiron hihetetlen izgalmak közepette. A korábban több VBKE-tornát is megnyerő, tavaly döntőt játszó fővárosi Zebrák magabiztosan jutottak a legjobb négy közé az erdélyi Szentegyházi Vasast legyőzve, míg a Salamon Miklóssal felálló dunaújvárosi Csövesek a VÁLASZ FCF ellen jutottak tovább.

A torna elődöntőjében találkozott egymással a tavalyi döntő két résztvevője, és heroikus küzdelemben a Zebrák 2-1-re legyőzték a Fehérvár-Futsal csapatát. A másik ágon a Csövesek meglepően könnyen, 8-3-ra győzték le a Boiron fiataljait, akik az ötödik percben még 2-0-ra vezettek.

A bronzmeccsen nem született döntés a rendes játékidőben, végül büntetőkkel a Fehérvár-Futsal bizonyult jobbnak. A torna döntőjét a Zebrák nyerték meg 2-0-ra.

     
 

Legjobb mezőnyjátékos: Németh Péter (Zebrák)

Legjobb kapus: Wittner Máté (Boiron)

Gólkirály: Czár Tibor (Csövesek)

 
     

"Az volt a célunk, hogy első csapatként a VBKE-torna történelmében, megvédjük a bajnoki címünket. Sajnos ez végül nem jött össze, de azért a harmadik helynek is nagyon örülünk. Az idei mezőny jóval erősebb volt, mint a tavalyi, úgy gondolom, a mérkőzések színvonala is magasabb volt. Jövőre vissza fogjuk hódítani a serleget" - nyilatkozta honlapunknak Dávid Zsolt, a Fehérvár-Futsal csapatának vezetője.

"Remekül sikerült a 14. VBKE-torna, melyen első alkalommal léptek pályára külhoni csapatok is. Ez egy hatalmas mérföldkő volt a torna életében, és úgy gondolom, nem csak a városunk nevét öregbítette mindez, hanem a Videoton FC nevét is, hiszen a külföldről hozzánk érkező játékosok meglátogathatták a Sóstói Stadiont és rengeteg vidis ajándéktárgyat szereztek be, és biztos vagyok benne, hogy ők ezentúl mindannyian Vidi-szurkolók lesznek. Már a csoportmérkőzésekre is körülbelül 1000-1200 néző látogatott ki, a döntő napján pedig végig telt ház volt, ami nagyjából 1500-1600 nézőt jelent. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy egy ilyen színvonalú tornát tudjunk megrendezni. Idén nagyon magasra tettük a lécet, hiszen a focin kívül rengeteg kiegészítő szabadidős programot szerveztünk. Volt X-box, darts, csocsó, ketrecfoci és különböző mozgásformák űzésére is lehetőséget biztosítottunk. Ráadásul idén először a város valamennyi élcsapata képviseltette magát az utolsó nap gálamérkőzésén, hiszen több fiatal jégkorongozó mellett pályára lépett az Alba Fehérvár kosárcsapatának edzője, Góbi Ricsi, valamint a női kézisek norvég vezetőedzője Paal Oldrup Jensen is. A visszajelzések is megerősítik mindazt, amit én is gondolok, hogy a 2013-as volt az eddigi legjobb, legszínvonalasabb VBKE-focitorna. A Videoton FCF Baráti Kör Egyesület és a magam nevében, mindenkinek az ideihez hasonlóan, fociban gazdag, boldog, sikeres újévet kívánok" - nyilatkozta honlapunknak Juhász László, a focigála főszervezője.

Hírek
Visszapillantó 2014 - DECEMBER: Juhász az Év Labdarúgója, Joan Carrillo az Év Edzője 2014. December 31.

2014-es visszapillantó sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. Decemberben Juhász Rolandot választották az Év Labdarúgójának, míg csapatunk vezetőedzője, Joan Carrillo lett az Év Edzője.

Stopira ott lesz januárban az Afrikai Nemzetek Kupáján 2014. December 31.

A keretszűkítés után eldőlt, hogy ott lesz az Afrikai Nemzetek Kupáján Stopira, csapatunk zöld-foki köztársaságbeli védője.

Hengereltek a fehérvári csapatok a XV. VBKE futballtornán 2014. December 31.

A vidi.hu által is támogatott Fehérvár Futsal óriási küzdelemben, büntetőkkel maradt alul a 40-szeres válogatott Vadócz Krisztiánnal és a Vidi egykori kiváló játékosával, Magasföldi Józseffel felálló WORKER Line-Villanegrával szemben.

Visszapillantó 2014 - NOVEMBER: Rekordpontszámmal lett őszi bajnok a Vidi 2014. December 30.

2014-es visszapillantó sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. Novemberben a KTE elleni döntetlen azt jelentette, hogy behozhatatlanná vált az előnyünk a második MTK-val szemben, így őszi bajnokok lettünk.

Külföldi játékosok, szurkolók látogatták meg a Sóstói Stadiont 2013. December 30.

A VBKE által szervezett nemzetközi focitornán résztvevő külföldi csapatok és szurkolói megtekintették a Vidi otthonát.

14. alkalommal kerül megrendezésre az év végi fehérvári futballtorna 2013. December 22.

Idén először nemzetközi lesz a VBKE focifesztivál. December 27-től december 30-ig ismét pattog a labda a VOK-ban!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek